USKRŠNJA DEKORACIJA STOLA

Uskrs nam se bliži, stoga sam počela razmišljati o uređenju blagdanskog stola. Ukrašavanje stola za ovaj blagdan ne mora uopće biti skupo! Proljeće nam pokazuje svu svoju čaroliju i to zaista moramo iskoristiti na samome stolu. Izvadite najdraže posuđe, kombinirajte više vrsta tanjura, izložite pisanice i ukrasite stol cvijećem. A za inspiraciju vam donosim tri zanimljive i razigrane ideje kako da ukrasite svoj stol za Uskrs.

STOL 1

Za ovaj stol sam odabrala prugasti stolnjak u kombinacji sa maslinasto zelenim salvetama.  Kako ne bi sve izgledalo tmurno, salvete sam učvrstila rozom baršunastom trakom koja daje stolu svečani izgled, a od cvijeća sam odabrala bijele jorgovane i svijetlo roze ranunkule. Izvadila sam svoje velike vintage tanjure koji su se bojama i izgledom se savršeno uklopili u ovu priču.
 
STOL 2 
Na ovaj stol sam osim bijelih uvela i ljubičaste jorgovane i zaista sam htjela da se to cvijeće istakne. Kako bih naglasila cvijeće, na stol sam stavila tamnoplavi stolnjak.  Tamnoplava nije nešto vedra boja ali daje dojam svečanosti, pogotovo u kombinaciji sa srebrnim svijećnjacima i priborom za jelo. A kao fokusnu točku ovog blagdanskog stola u prvi plan sam stavila brezinu granu.
 
STOL 3
 
Za ovaj stol sam koristila tanjure s reljefnim izgledom prepletenih niti a vintage šalice su mi poslužile kao gnijezda za pisanice.
Boje su svijetle, s blagim naznakama pastelnih nijansi plave i roze.
Jorgovani u krletkama, pisanice u gnijezdima od slame, tulipani i ranunkule u vazi, maslinove grane negdje u pozadini… Ovo je zaista pravi uskrsni stol!

EMILIJA

Supermama dva dječaka. Osim što ima puno različitih interesa kao što su fotografija i video,modni dizajn, ilustracija, scenografija i uređivanje interijera ona je ipak DIY freak koja i najbanalnijim stvarima može naći svrhu. Sa suprugom stvara video blog naziva Škare i Makaze gdje smišlja jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora. Priznaje da svoj stančić od svega 60-ak kvadrata kompletno izmjeni barem 2 puta godišnje. Stravstveni je skupljač vintage posuđa, drvenih igračaka i okvira za slike koje nikad ne objesi.