NAJČEŠĆE MAKE UP POGREŠKE

Sve smo se mi bar jednom našle u situaciji kada smo iz pokušaja smokey eye-a završile poput pande. Budimo iskreni, nitko nije savršen i greške su tu da nešto i naučimo iz njih. Da utvrdimo gradivo, make up bi nam trebao služiti, pomoći ne odmoći.

Previše rumenila i pudera, previše izražene konture ili tri tona tamniji puder, sve su to greške koje nam dodaju godine i od kojih izgledamo sve samo ne svježe i lijepo.

Kada smo kod pogrešaka, postoje one koje jednostavno uklonimo i one koje konstantno ponavljamo.

Ovo su neke od tih grešaka (ponavljačica :D), a ako se pronađete u nekoj od navedenih pravo je vrijeme da ih u potpunosti eliminirate.

POGREŠNA NIJANSA PUDERA

Potraga za idealnom nijansom pudera još uvijek mnogima zadaje glavobolju, a najbolje rješenje je da prilikom isprobavanja puder jednostavno isprobate na licu i vratu, nikako ne na ruci. Nijansu pudera ćete najbolje procijeniti na dnevnom svjetlu, a ako je potrebno pomiješajte dvije ili više nijansi da dobijete idealnu.

NE KORISTITE PRIMER

Primer ima važnu ulogu, jednako kao i noćna krema. Neizostavan je i važno je da bude kvalitetan. Popunjava pore, fino zaglađuje kožu i pritom je hidratizira. Kvalitetan primer produljuje trajnost i postojanost šminke.

PREVIŠE PUDERA

U bilo kojem obliku, tekućem, u kamenu ili praškastom je velika greška. Umjesto debelog sloja pudera, nanosite jedan tanki sloj i po potrebi dodajte još, ne vIše od dva sloja. Praškaste pudere izbjegavajte koliko možete, od prevelike količine ne samo da ćete izgledati 10 godina starije već će i svaka bora i pora biti naglašena i sveukupno će izgledati kao da nosite masku. Činjenica da je praškasti puder neutralan i proziran ne znači da je nevidljiv na koži. Jednostavnija solucija je setting sprej (fiksator).

SUHA/NORMALNA/MASNA KOŽA

Mislim da i ptičice na grani znaju, kako je preparativa iznimno važna i kako nije dobro brkati ovce i novce. Dobro proučite svoju kožu, kako se ponaša i njene potrebe. Koristeći krive proizvode možemo naštetiti koži ,dehidrirati je i dodatno naglasiti već problematična područja.

PREVIŠE KOREKTORA

Kada kažem lagano, mislim na jedan tanki sloj koji će sakriti umorne podočnjake i osvježiti lice. Koža ispod očiju je tanka i veća količina korektora će dodatno naglasiti bore i sve će izgledati neuredno. Boja korektora bi trebala biti dvije nijanse svijetlija od pudera, a ne deset.

LOŠE OSVJETLJENJE

Šminka iz kupaonice i šminka nanesena pod prirodnim svjetlom je nebo i zemlja. Često se dogodi da se baš zbog lošeg osvjetljenja zanesemo u nanošenju sjenila i rumenila.

Najbolje bi bilo šminku nanositi ispred prozora, pod prirodnim svjetlom.

POGREŠNA BOJA I OBLIK OBRVA

Pogrešna boja i oblik obrva mogu upropastiti i najljepši makeup. Ako imate tamnu kosu obrve bi trebale biti nijansu do dvije svijetlije, a ako imate svijetlu kosu nijansu do dvije tamnije. Oblik obrva igra veliku ulogu u cjelokupnom izgledu.  Pretanke kao ni predebele obrve ne izgledaju prirodno i lijepo.Kod iscrtavanja bi bilo najidealnije pratiti prirodni luk obrva.

RAZMAZANO SJENILO

Više ne pamtim broj koliko puta sam razmazala sjenilo u pokušaju da onaj višak koji je kod nanošenja pao na lice obrišem. Kako biste izbjegli mrlje ispod očiju, prvo šminkajte oči. Sjenilo nanesite prije pudera i korektora.

PRETJERANE KONTURE

Konturiranje nam služi da naglasimo i definiramo crte lica, nikako da crtamo novo lice. Pogrešna nijansa i previše proizvoda može izgledati neukusno i “prljavo”. Ako ste svjetlije puti, za konturiranje koristite proizvode koji su jednu nijansu tamniji od vaše prirodne boje kože. Izbjegavajte narančaste tonove i bronzere, sivkasti podtonovi  izgledaju prirodnije. Možete konturirati s kremastim proizvodima ili proizvodima u prahu. Kremasti proizvodi se lakše nanose i lakše stapaju na licu i tako izgledaju prirodnije. Ne zaboravite na highlighter on daje svježinu cjelokupnom izgledu. Za svjetliju put birajte hladne rozkaste nijanse, a za tamniju put zlatne i brončane. Izbjegavajte šljokičaste highlightere.


ANA

Supermama osmogodišnje djevojčice i šestogodišnjeg dječaka. Vesela i optimistična. Voli dobru knjigu, talijansku kuhinju i ranojutarnje meditacije. Spaja neobično sa običnim, uživa u kreiranju raznih  makeup lookova i frizura. Horoskopom riba (čitaj umjetnička duša) voli izrađivati razne homemade sitnice. S nama će dijeliti beauty savjete. Anin beauty svijet možete pratiti na @mrs.anaa