IKEIN NATJEČAJ ZA SVE LJUBITELJE DIY-A

Ako ste vi ljubiteljica Pinteresta i lijepih interijera za oko su vam sigurno zapeli zanimljivi “uradi sam” projekti koji kao bazu imaju neki komad Ikeinog namještaja. Ako ne znate što napraviti od namještaja koji vam se više ne sviđa ili vam je jednostavno preobičan dovoljno je samo u tražilicu upisati “Ikea hacks” i dobit ćete bezbroj ideja. A ako se i sami povremeno upuštate u takve kreativne diy-ove Ikea vam je pripremila natječaj koji ne smijete propustiti.

Otvorene su prijave za HACKING IKEA natjecanje koje će začiniti ovogodišnje, drugo izdanje festivala Design District Zagreb. Svi zaljubljenici u IKEA proizvode i DIY kulturu, dizajneri, ali i entuzijasti, neovisno o profesionalnom statusu, dobi ili državljanstvu mogu se prijaviti do 17. svibnja putem web stranice festivala Design District Zagreb.

Tema ovogodišnjeg natjecanja su Suvremeni oblici suživota, a zadatak finalista koje će profesionalni dizajneri i predstavnici tvrtke IKEA odabrati temeljem motivacijskog pisma i referentnih radova, bit će prenamjena i/ili dorada bilo kojeg IKEA proizvoda kako bi oni dobili novu (ili dodatnu) funkciju u domu.

Nagrada? Putovanje u Švedsku na manifestaciju Democratic Design Days.

Više informacija pronađite ovdje, a mi vam predlažemo neke zanimljive Ikeine hackove za dječje sobe.

Madrac ispod kreveta na kat pretvorit će višak prostora u udoban kutak za čitanje. (via Kid and Coe)

Obična Ikeina polica kao kuća za lutke. (via Zowieso)

Šaranje i bojanje jeftine komode idealna je prilika da potaknete djecu na kreativnost i možda otkrijete neki skriveni talent ili jednostavno provedete ugodno i zabavno popodne. (via IKEA)

Polica za tanjure u ovome slučaju poslužit će kao mala knjižnica za vaše klince. (via Mum’s Grapevine)

Još jedna polica za knjige, no ovaj put za nju su poslužili Bekvam stalci za začine. (via Supergail)

Ova cool dječja kuhinjica nastala je od nekoliko Ikeinih polica, a ukrašena je naljepnicama za zid. (via Haga 26)

Držači za noževe u ovom slučaju služe kao držači za autiće. Baš fora, zar ne?