BISKVIT SA ZOBENIM PAHULJICAMA, KOKOSOM I LIMUNOM

Dobrodošao ponedjeljku! Zvuči nevjerojatno ali s obzirom kakav je vikend iza mene,nadam se najboljem sa početkom novog tjedna. Red dječje temperature, red tantruma, red sabotaže hranjenja na bočicu, zatočenost doma na divnu i sunčanu subotu a sve popračeno migrenom..
Nije ni čudo da sam se primila kolača za kojeg pola sastojaka nisam imala! Nešto čemu nisam nikad bila sklona,to je improvizacija. Kod mene ziheraša sve mora biti po “pe es-u”, provjereno i pouzdano. Ali toliko sam se namjerila napraviti ovaj primamljivi kolač da sam bez zadrške popunila rupe u receptu onime što sam imala u svojoj “zdravoj kištrici” 🙂
Tako je nastao mirisan osvježavajući biskvit s limunom i kokosom, a jedva čekam napraviti originalnu verziju s makom!

BISKVIT SA ZOBENIM PAHULJICAMA, KOKOSOM I LIMUNOM

4 jaja
1 šalica grčkog jogurta
3/4 šalice meda
1/4 šalice limunovog soka
1 čajna žličica ribane korice limuna
1,5 šalica mljevenih zobenih pahuljica
1 šalica mljevenih badema
1/4 šalice kokosovih mrvica (ili maka)
2 + 1/4 žličice praška za pecivo
prstohvat soli

Sve zajedno izmiješati pjenjačom, izliti u kalup za pečenje kruha i peći 34-40 minuta na 180’C.


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.