IMATI BLIZANCE

Budući da su me puno puta pitali “ ajme, kako ti je bilo kada si saznala da nosiš dvoje?“,  odlučila sam svoje iskustvo podijeliti s vama.

Kada su mi klinci bili stari 6 i 8 godina suprug i ja smo se odlučili za avanturu zvanu: treća beba. Osim okoline koja je uredno imala komentare tipa “mladi ste mogli bi još koje”, do djece koja su imala na dnevnoj bazi molbe “mi bi malu bebu zašto nam ne rodiš”, plus moja luda ljubav prema malim bebama i djeci – i to je jednostavno bio logičan slijed u mom životu. Naravno, kako to u životu biva, ne ide sve kako si planirao i zamislio, tako da smo mi na tu treću bebu čekali punih 6 g.

Nakon pozitivnog kućnog testa idući korak je ultrazvuk. I tako dok sam ležala na stolu s onim izmješanim osjećajem supersreće i straha jel sve ok – gel, pa sonda i gledaš liječnika raskolačenih očiju i čekaš… Dr : „ Dobit ćete blizance!“ Čekaš bilo koju riječ i slovo, tih par sekundi kao godina traju, i onda čuješ: „ Tihana imamo dvije točkice“ 

“Dvije!?” E sad, nakon 6 godina čekanja mislim da mi je rekao i da ih je 5 ja bih bila presretna. A je li mi bio šok? Ne bih to tako nazvala, više kao super ugodno iznedađenje, kao da vam netko kaže “nećete dobiti jedan poklon nego dva”.

Danas sam mama 4-godišnjih blizanaca curice i dječaka, i mislim da je imati blizance poseban blagoslov koji bih poželjela svakoj majci. Naravno da bude teških trenutaka, naravno da je trudnoća teža od trudnoće s jednom bebom, ali sve ono što dobijete dobijete nakon toga je neprocjenjivo. O ovome bih mogla napisati knjigu, ali pokušat ću staviti opis u par rečenica da me urednica ne izbaci sa portala 😀

Moji blizanci su me naučili što je ljubav, što je bezgranična ljubav jednog prema drugome, što je dijeliti sve od maternice do majke, oca, brata, sestre, prijatelja (ne mislim pritom na fizičke stvari).

Jer kad dođe onaj trenutak da je mama sama, a brat je baš gladan i urla, a i ti si ukakana i gladna, ali brat plače pa ćeš ti stati i gledati medvjedića koji se vrti ili uzeti mamin prst druge ruke i sačekati svoj red, jer jednostavno tako mora biti i nije ti teško jer je ljubav prema bratu veća od tvoje fizičke potrebe. Jedan od primjera u kojima sam znala sjesti i zaplakati na njihovu povezanost.  Imati blizance znači dobiti dvostruku sreću u svoj dom, dobit četvero ručica koje te grle umjesto dvije, znači gledati dvoje djece kako se beuzvjetno vole i koji uvijek imaju nekoga za igru, znači imati najboljeg prijatelja uvijek i stalno uz sebe, znači blagoslov koji je teško riječima opisati.


TIHANA

Supermama, superpoduzetnica, kreatorica modnog brenda Miss Strawberry, superžena. Majčinstvo je moj posao broj 1. Imam četvero djece, na što sam iznimno ponosna. Dvoje “odraslih” u pubertetu i dvoje malih blizanaca. Na svakodnevnoj bazi slušam pitanje “kako ti to sve stigneš?” – na to odgovor nemam, jednostavno u svemu dajem 100% od sebe.  Vesele me male stvari poput odlaska na probu zbora u crkvi, jer to je način na koji se moja duša puni i regenerira. Zapravo “vrijeme za sebe” je čitavih mojih 24h u danu jer kad radiš što voliš, ne ideš na posao. Volim svoju tvrtku i ljude koji rade u njoj, volim svaku minutu provedenu sa svojom djecom, a posebno guštam u trenucima posvećenim Miss Strawberry. Tihana će s nama dijeliti svoja iskustva suživota sa četvero djece ralzičite životne dobi, od kojih su dvoje u pubertetu. Tihanu možete pratiti i na Ig profilu @ti_ha_na.