MASKE ZA KOSU OD MEDA – diy

Malo kome nisu poznate blagodati meda. Med datira još od davnina. Osim u prehrani, stari Rimljani, Grci i Egipćani su ga koristili i u zdravstvene svrhe. Ljekovita svojstva meda širokog su opsega. Koristi se za jačanje imuniteta, u kombinaciji sa cimetom u borbi protiv prehlade, za depilaciju, u raznim maskama za lice i tijelo. Kako med ima vrlo moćna svojstva za naše zdravlje i kožu tako ima i za kosu. Naime, med je prirodna tvar koja zadržava vlagu, što znači da će privlačiti i zadržavati vlagu u kosi. Danas vam donosim nekoliko superbrzih načina na koji možete upotrijebiti med za svoju kosu.

1.U tri žlice zagrijanog maslinovog ulja pomiješajte dvije žlice meda i žlićicu cimeta. Smjesu utrljajte u korijen kose i držite 20-30min pod najlonskom vrećicom. Za bolje rezultate kosu pod vrećicom možete zagrijati fenom, na taj će način maska puno intenzivnije djelovati. Ova mješavima je idealna za osobe koje pate od čestog ispadanja kose i tanke kose sklone pucanju.

2.U jedan zgnječeni avokado dodajte  tri žlice maslinovog ulja i dvije žlice meda. Sastojke dobro pomiješajte dok se ne sjedine u glatku smjesu. Smjesu nanesite na kosu i ostavite da djeluje 30min. Možete prekriti najlonskom vrećicom. Maska se stavlja nakon šamponiranja i potrebno ju je isprati samo vodom.

3.U tri žlice kokosovog ili bademovog ulja pomiješajte jedan žumanjak i dvije žlice meda. Na kosu stavite najlonsku vrećicu i zagrijte fenom. Masku zagrijanu držite 10min potom temeljito isperite vodom.

Maske koristite najmanje jednom tjedno.

Uživajte!


ANA

Supermama osmogodišnje djevojčice i šestogodišnjeg dječaka. Vesela i optimistična. Voli dobru knjigu, talijansku kuhinju i ranojutarnje meditacije. Spaja neobično sa običnim, uživa u kreiranju raznih  makeup lookova i frizura. Horoskopom riba (čitaj umjetnička duša) voli izrađivati razne homemade sitnice. S nama će dijeliti beauty savjete. Anin beauty svijet možete pratiti na njezinom profilu @mrs.anaa