BOYA BOJICE, LJETO I NEIZBJEŽNI JEDNOROZI

Hrvatski proizvod koji mališane čini kreativnijima, a kreativce ekspresivnijima

Izgleda da smo dočekali i ljeto. Još nedavno Instagram je bio prepun Magnolia, uživali smo u dolasku proljeća, a sada se već otvaraju sezonski dućančići i počinje sezona mora. Tako se prošli tjedan, otvorio i Boya Shop i Atelier. Inače bazirani u Zagrebu, već treću godinu za redom Boya team se seli u Stari grad Korčulu, gdje turiste i domaće uveseljava malo drugačijom ponudom suvenira – pastelama zvanim Boya.

Moja veza s Boya bojicama počela je prije 5 godina, kad još nisu bile niti gotov proizvod. Taman sam na Danu D skupljala informacije o hrvatskim dizajnerima za djecu, pa sam zastala na štandu dučančića Kukutre, koji je tada bio jedini dizajnerski dućan za djecu, ali danas nažalost više ne postoji. Tamo sam saznala da su u pripremi te neke specijalne, ergonomske pastele i dobila kontakt Maje Mesić, dizajnerice koja je za te Boye osvojila prestižnu Red Dot nagradu u kategoriji koncepta.

Proces razvoja Boye započeo je 2009. godine, nakon osvajanja gore spomenute Red Dot nagrade.  Svojevrsni “dizajnerski Oscar” bio je vjetar u leđa realizaciji Boye u produkt kakav je danas, a način proizvodnje, nijanse boja i vizija brenda svakodnevno se razvijaju kako bi mogli ponuditi drugačije kreativno iskustvo korištenja. Kompletan sustav proizvodnje nalazi se u Hrvatskoj, tako da je Boya apsolutno domaći proizvod.

Radi inovativnog oblika Boya bojice su podjednako funkcionalne i lako prilagodljive svakoj ruci, od djece do umjetnika. Omogućuju mnoštvo pokreta i položaja zgloba, što izravno utječe na kvalitetu i mogućnosti crtanja i bojanja. Većina pribora za crtanje i likovno izražavanje kakve poznajemo danas omogućuju crtanje samo linija i nalažu pokret, položaj i kretanje ruke što je uvjetovano njihovom formom, oblikom štapića. Suprotno tome Boya bojice zbog svoje forme omogućuju prirodan i ekspresivan pristup crtanju te širinu pokreta ruke, dok struktura smjese od koje su napravljene (suhi voštani pastel) pruža različite intenzitete bojanja. Upravo zbog te smjese, Boya bojice su posebne i po tome što se ne mrljaju, ne ostavljaju tragove po rukama i nisu otrovne, što je idealno i za najmađe korisnike. Radi načina proizvodnje vrlo su kompaktne i traju duže od ostalih bojica, a ako i puknu – što se kod nas dešava – to otvara  nove mogućnosti ovisno u kutu pucanja i nastalog oblika.

Boya općenito svojim oblikom izaziva znatiželju i tim potiče kreativnost, što je prva stepenica u kreativnom razmišljanju na kojem se bazira i vizija Boye kao brenda, drugačijim alatima, tehnikama i pristupom potaknuti kreativnost koja je vrlo bitna u svim aspektima života kako kod djeca, tako i kod odraslih.

Boya bojice se mogu naći u 16 različitih nijansi i u nekoliko setova odabranih bojica. Prvi set koji je nastao bio je Boya Basic set koji se sastoji od tri primarne  i crne boje – crvene, žute i plave. Tijekom godina nastajali su i drugi setovi te je trenutno u prodaji 12 različitih setova koje možete pogledati na web shopu – www.boya.hr ili na www.boyacrayons.com za inozemno tržište.

Uz stalnu ponudu setova i pojedinačnih Boya s vremena na vrijeme u ponudi se nađu i Limited Edition izdanja (npr. ogrlice za Valentinovo), pa je tako trenutno dostupan Six Set Unicorn, koji sadrži sve Boye potrebne za bojanje savršenog Jednoroga. Boya i Supermame daruju vas jednim setom, a što trebate napraviti za osvojiti ga pročitajte na našim društvenim mrežama. Mame curica, poludite!


PETRA

Petra je eko osviještena supermama TRI dečkića, koja iz svoje komocije ne koristi platnene pelene. Zagrepčanka sa stalnom adresom u Budimpešti već toliko dugo da je nepristojno i pitati. Razmišlja u hashtagovima, živcira klince s neprekidnim fotkanjem i što od godina, što od tegljenja gore spomenutih ili njihovih rekvizita neprekidno joj trnu ruke. Uz tri hahara Petra pokušava održavati na životu Nokoncept blog, vodi Nokoncept store i predstavnica je hrvatskog brenda Boya u Mađarskoj.

@nokoncept