LANČIĆ ZA DUDU – DIY

Današnji uradi sam tutorial realno je nastao iz nužde. Bebonji je potreban lančić za dudicu pa sam drvenim perlama koje se smucaju po stanu već mjesec dana konačno našla svrhu.

S drvetom sam mirna, može ga žvakati da hoće! Nema sumnjivih boja ni kemikalija a lančić izgleda lijepo, jednostavno i moderno!

 

Osim drvenih perlica koristila sam

– deblji konac,špagu,vunenu nit, kožnu trakicu….što god imate doma može poslužiti

 kopča za tregere

– komadić selotejpa

Odrezala sam vunu na duljinu od oko 40 cm i presavinula na pola.

Komadićem selotejpa treba skupiti dva kraja vunene niti tako da mi je lakše provlačiti ju kroz drvene perlice.

Presavijenim krajem sam privezala kopčicu za tregere i sada mogu nanizati perlice.

Ukupno sam nanizala cca 18 cm perlica i mislim da je to dovoljno za moga malca.

Možda je za stariju djecu potrebno još nekoliko centimetra perlica.

Na kraju je potrebno ostaviti dovoljno prostora od kojeg morate napraviti omču, dovoljno veliku da možete privezati i odvezati dudicu.


EMILIJA

Supermama dva dječaka. Osim što ima puno različitih interesa kao što su fotografija i video,modni dizajn, ilustracija, scenografija i uređivanje interijera ona je ipak DIY freak koja i najbanalnijim stvarima može naći svrhu. Sa suprugom stvara video blog naziva Škare i Makaze gdje smišlja jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora. Priznaje da svoj stančić od svega 60-ak kvadrata kompletno izmjeni barem 2 puta godišnje. Stravstveni je skupljač vintage posuđa, drvenih igračaka i okvira za slike koje nikad ne objesi.

Plače na vjenčanjima, preglasno se smije, vrhunska je pjevačica pod tušem. Emilija će vas uveseljavati svojim DIY projektima.