POMOĆNI KOTAČIĆI ŽIVOTA

Neki dan smo skinuli pomoćne kotačiće sa bicikala mojih blizanca. Sjeli oni, i voze.. sjeli i odvezli se, vrte malene pedale, vrte, vrte i sve se više udaljavaju, a mene obuzima osjećaj sreće koji moram pokazati na van, jer sam zaista sretna i ponosna na njihovu vještinu, a s druge strane steže me u grudima.

Znam, glupo zvuči, pomoćni kotačići ništa ne znače, ali meni, mami koja imam već dvoje velike djece, znam da je to još jedan period života koji smo prešli i idemo stepenicu dalje. Dok sam s prvih dvoje djece bila extra mlada i među njima je razlika samo dvije i pol godine, svaku od ovih stepenica sam jedva čekala. Znači, jedva čekam da počne sjediti, pa jedva čekam da krene hodati, pa jedva čekam da počne sam jesti pa jedva čekam…

Danas sam malo starija mama blizanaca s kojima, poučena iskustvom u kojem život pred očima leti i dok se okreneš pred tobom stoje ljudi, gotovi ljudi, ne želim ni jednu stepenicu prijeći tako brzo, niti joj se veselim. Ako mene pitate, želim zaustaviti vrijeme na svakoj od stepenica po godinu, dvije, može i više, da uživam u njihovim malim pokretima, da stignem uživati u malim mazicama koje trebaju mamu jako, jako.

Znam, dođu tako teški trenuci nas majki kad jednostavno pomisliš “jedva čekam  da odraste , jedva čekam da prijeđe ovu ili onu stepenicu života i da mene treba što manje”, ali uživajte u svakoj stepenici jer oni jednostavno trče preko njih, preko tih malih“ stepenica života“ i samo jedan dan skinu „pomoćne kotačiće“ i krenu vrtjeti pedale i odvezu se u svoj vlastiti život.


TIHANA

Supermama, superpoduzetnica, kreatorica modnog brenda Miss Strawberry, superžena. Majčinstvo je moj posao broj 1. Imam četvero djece, na što sam iznimno ponosna. Dvoje “odraslih” u pubertetu i dvoje malih blizanaca. Na svakodnevnoj bazi slušam pitanje “kako ti to sve stigneš?” – na to odgovor nemam, jednostavno u svemu dajem 100% od sebe.  Vesele me male stvari poput odlaska na probu zbora u crkvi, jer to je način na koji se moja duša puni i regenerira. Zapravo “vrijeme za sebe” je čitavih mojih 24h u danu jer kad radiš što voliš, ne ideš na posao. Volim svoju tvrtku i ljude koji rade u njoj, volim svaku minutu provedenu sa svojom djecom, a posebno guštam u trenucima posvećenim Miss Strawberry. Tihana će s nama dijeliti svoja iskustva suživota sa četvero djece ralzičite životne dobi, od kojih su dvoje u pubertetu. Tihanu možete pratiti i na Ig profilu @ti_ha_na.