MALA DJECA – MALI PROBLEMI, VELIKA DJECA – VELIKI PROBLEMI

Kad su moja starija djeca bila mala, i kad su me morile brige tipa kad će ostaviti pelene, kad će početi spavati cijelu noć, kad će se više igrati sami da ja popijem kavu u miru, često sam čula od starijih ljudi “ma joj uživaj , mala djeca mala briga..” Mislim si ja u glavi, ma možeš misliti, kad su veliki, puno je lakše. Danas kada imam u kući dva teenagera od 17 i 19 godina, i male piliće od 4 g mogu potvrditi – svako slovo te izreke je točno.

Najljepše razdoblje za roditelje ja razdoblje vrtića. Tada su malo veći,a nemaju briga poput školskih obaveza. Sa prvim razredom, muke po roditeljima tek počinju, ali danas kada pogledam te brige koje su me morile i kada su bili prvi razred, su mizerne veličine naspram briga koje me muče sada kada pomalo postaju svoji ljudi. Izgledom oboje poput odraslih, ali u glavi još djeca. Izlasci, prijatelji, društvo, alkohol, droga i ostale prijetnje samo su dio, zatim upis na fakultet koji ti treba obilježiti život i odrediti životni put… I ti kao svaki roditelj želiš da taj životni put bude savršen za tvoje dijete i ne spavaš noćima opet. Ali ovaj put nije zato jer se dijete budi i treba dudicu ili bočicu ili samo da ga malo pomaziš  po glavici, ovaj put ne spavaš jer brineš, jer vrtiš filmove..i sve bi dala na svijetu da me budi sada jer ne može pronaći dudu.. I pitam se prestaje li ta briga ikada? Za nas majke: nikada.

Kada postaneš majka tvoj život postaje njihov život, količina sreće u tvom životu se mjeri prema količini sreće tvoga djeteta. I zato je majka samo jedna, a put brige započinje od dana kada se pokazao pozitivan test na trudnoću. Brineš, jer voliš.


TIHANA

Supermama, superpoduzetnica, kreatorica modnog brenda Miss Strawberry, superžena. Majčinstvo je moj posao broj 1. Imam četvero djece, na što sam iznimno ponosna. Dvoje “odraslih” u pubertetu i dvoje malih blizanaca. Na svakodnevnoj bazi slušam pitanje “kako ti to sve stigneš?” – na to odgovor nemam, jednostavno u svemu dajem 100% od sebe.  Vesele me male stvari poput odlaska na probu zbora u crkvi, jer to je način na koji se moja duša puni i regenerira. Zapravo “vrijeme za sebe” je čitavih mojih 24h u danu jer kad radiš što voliš, ne ideš na posao. Volim svoju tvrtku i ljude koji rade u njoj, volim svaku minutu provedenu sa svojom djecom, a posebno guštam u trenucima posvećenim Miss Strawberry. Tihana će s nama dijeliti svoja iskustva suživota sa četvero djece ralzičite životne dobi, od kojih su dvoje u pubertetu. Tihanu možete pratiti i na Ig profilu @ti_ha_na.