HRVATSKA SLOVARICA DOBILA BRACU MATEMATIČARA

U Ponge kockice zaljubila sam se odavno. Obožavam njihov retro dizajn. Priznajem, volim što nisu trendi monokromatične. Obožavam što su počeli s hrvatskom slovaricom, a ne engleskom ili njemačkom i što planiraju dodavati druge jezike (trenutno se radi na talijanskom) Volim što me kad otvorim kutiju zapuhne miris drveta.

Ovaj brend za promjenu vodi jedan #supertata Damir iz Osijeka. Dizajn potpisuje #supertata Marko Jovanović. Kockice su izrađene od drveta iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima. Možete biti sigurni da kupnjom ove igračke niste pridonijeli nemilosrdnoj eksploataciji šumskih resursa. Osim ekološke, didaktičke i estetske strane priče, ono što me je potpuno osvojilo je socijalna osjetljivost. Naime, sve kockice su do tiska proizvedene u tvornici Suvenir Arbor čija je misija rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Stigle su i brojke

 Moram priznati da sam ovo čekala kao ozebli sunce. Dok je stariji sin jako rano bio lud za slovima, ovaj srednji baš i nije zainteresiran. Nije da nismo iskoristili kockice za razne druge namjene, ali brojevi mu definitivno više zaokupljaju pažnju. Brojeve krasi i novi dizajn. Iako oni nisu u tvrdoj, čvrstoj kutiji, pakiranje im je jako zanimljivo i #unpacking iskustvo je definitivno fokusirano na postepeno povećanje uzbuđenja. One također po novom dolaze s praktičnom platnenom vrećicom u koju ćete spremati kockice nakon igranja. Dizajn je mene osobno oborio s nogu. I dalje puno, puno boja, geometrijskih oblika, 3D elementi u grafici. Rekla bih čak da imaju i pop art štih.

I za kraj, Ponge kockice nisu samo igračke za djecu, one su kao što vidite i igračke za nas #supermame koje žive na Instagramu.

 

@nokoncept

@nokoncept

@njanj

@myrtle_asbaragws

@myrtle_asbaragws

@ana_suton

@fridakis

@tiny_tomboys

@ivanakuluz

Supermame i Ponge Toys pripremili su vam jedno darivanje, a sve informacije moći ćete uskoro saznati na našim društvenim mrežama.


PETRA

Petra je eko osviještena supermama TRI dečkića, koja iz svoje komocije ne koristi platnene pelene. Zagrepčanka sa stalnom adresom u Budimpešti već toliko dugo da je nepristojno i pitati. Razmišlja u hashtagovima, živcira klince s neprekidnim fotkanjem i što od godina, što od tegljenja gore spomenutih ili njihovih rekvizita neprekidno joj trnu ruke. Uz tri hahara Petra pokušava održavati na životu Nokoncept blog, vodi Nokoncept store i predstavnica je hrvatskog brenda Boya u Mađarskoj.

@nokoncept