DJECA I ŽIVOTINJE

Mama Leona napisala nam je priču o jednoj posebnoj i neraskidivoj vezi. Onoj između djece i životinja. Koje su prednosti suživota između djece i njihovih ljubimaca pročitajte u njezinom tekstu.

Da životinjska ljubav djeluje blagotvorno i terapijski znaju već i ptice na grani. Djeca koja imaju tu sreću da odrastaju okružena životinjama, po svim istraživanjima, odgovornija su i osjećajnija. Suživot djeteta i njegovog ljubimca u djetetu pobuđuje empatiju te podiže njegovu prirodnu osviještenost. Ako se dijete prije navršenih 18 mjeseci života upozna sa životinjama dokazano je da neće razviti strah od istih kasnije u životu. Također je dokazano i da igra sa životinjama poboljšava koordinaciju i samokontrolu. Djeca koja dijele svoj životni prostor sa psom rjeđe imaju infekcije grla te probleme sa disanjem jer bakterije koje psi unose u dom doprinose jačanju dječjeg imuniteta od prvih dana života.  Sve ove strogo nabrojene činjenice o blagodatima suživota sa životinjama stoje, ali najvažnije je reći da je životinja prije svega prijatelj! I to sa velikim P. Ljubimac će Vašem djetetu, osim poboljšanja kvalitete života, pružiti utočište i utjehu. Svakodnevno smo svjedoci iskrenim prijateljstvima između čovjeka i životinje, najčešće psa, a kako nema iskrenije ljubavi od dječje ni boljeg čovjekovog prijatelja od psa, očito je da je ovdje riječ o dobitnoj kombinaciji, dobitnoj ljubavi.

Ja osobno tome svjedočim svakoga dana. Moja djeca imaju tu privilegiju da su od prvoga dana okružena brojnim životinjama i uživaju njihovu posebnu energijom kojom zrače. Moja djevojčica je velika zaljubljenica u konje i sa svoje skromne 3 godine i ponosna vlasnica 500 kila čiste ljubavi. Ljubav je to posebna. Ljubav koja se ne da riječima opisati već se treba doživjeti. Naša djevojčica je izuzetno ponosna što su obje cure i uvijek je broji među prvima kada nabraja svoje prijatelje. Iako je još uvijek premalena za pravo jahanje, uvijek se sa iznimnom radošću popenje na leđa svojoj prijateljici i pomazi je po grivi te joj tako pokaže svu svoju ljubav i privrženost. A upravo zbog te posebne ljubavi cijeli njen svijet mora popratiti zadanu tematiku pa tako svaka Barbie mora imati svog konja, My Little Pony je jedan od omiljenih crtića, a ranč gdje živi njena prijateljica omiljena destinacija.

Kada je pak moj sin u pitanju, za njega mogu reći kako je on sveopći obožavatelj životinja. Bilo koju životinju da ugleda doslovno će vrisnuti od sreće. Sa nepune dvije godine već zna skoro sve životinje, a svako jutro obavezno započne gledanjem životinja na National Geographicu. Nedavno kada nam se maca omacila vikao je: “Vidi mama, imam male bebe.” Svim prvotno navedenim činjenicama o dobrobiti životinja u dječjem okruženju ja uz njega svakodnevno svjedočim. Dobar dio dana provede na ranču kod konja i ovaca, zatim nastavi kod bake i djeda u kokošinjac s pilićima, kokošima, patkama i golubovima, a dan završi neizostavnim maženjem sa macama i psima. Mogu reći da dana u životu nije bio bolestan, a količinom pozitivne energije posramio bi svakoga. Dobro kažu, ljubav liječi sve…

Svoje priče inspirirane majčinstvom šaljite na info@supermame.hr. Najljepše ćemo objaviti, a na kraju ljeta proglasit ćemo pobjednicu!