PRIJATELJSTVO

Kad su se srele dvije mame usporedile su koja beba koliko spava, kad ide spavati, koliko se budi, koliko jede. Usporedile su težine i dužine svojih beba. Jedna beba liči na mamu, dok ova druga na tatu. Jedna ima plave oči, a druga tako lijepu zlatnu kosu. Jedna drugoj zavidi jer malena jede svu hranu, druga prvoj zavidi jer maleni spava cijelu noć. Da li puže, da li hoda, da li sjedi, da li je na trbuhu? Čija jače plače, a čija maše pa-pa? Jede li kašice ili domaće?  Pa se prva mama zabrinula jer beba ne puže, a druga mama jer sin još nije rekao ma-ma….

Kad su se te mame srele ponovno za deset dana, sve se obrnulo pa se druga brinula kako sin loše jede, a prva kako curica malo spava.

Kad su se srele njihove dvije bebe dobro su se promotrile. “Ima nos. Ima usta. Ima isto malo kose na glavi. Ima ruke i noge…. Gle, još netko poput mene!” Prva se nasmješila drugoj. Druga je uzvratila. Zatim su se htjele dotaknuti, poljubiti, uštipnuti. “Gle mama! Isti je!” “Mama, mama! Pa ona je malena isto kao ja!” Zarazile su jedna drugu smijehom i mame su se jedva odvojile.


PETRA

Po profesiji akademska glumica, završila je magisterij glume i lutkarstva u Osijeku i trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu, majka je četveromjesečne Korane. Uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade. Piše u pauzama od dojenja, kad ju Korana razbudi (a ona zaspi), a ideje joj većinom padaju kad ju uspavljuje. Prvi njezin tekst za dječju predstavu “Veliko pužovanje” ponovno je na repertoaru u kazalištu u Karlovcu, a drugi tekst “Tko nema u vugla, googla”, nastao u prvim mjesecima Koranina života, uprizoruje se u kazalištu u Sisku. Riječ je o predstavi za mlade u kojoj se susreću dva svijeta – djevojka koja voli čitati knjige i ne posjeduje mobitel i dečko koji prati najnovije trendove i pravi je majstor za elektroniku. Petra s nama dijeli svoje majčinske avanture.

@petra.cicvaric