EAU THERMALE AVENE SAVJETI ZA PRVO SUNČANJE

Sunce nas čini ljepšima, bolje raspoloženima i zdravijima. Bez sunca ne bi bilo ni života na Zemlji. No da se spomenute prednosti ne bi pretvorile u prijetnje u suncu je potrebno uživati odgovorno, naročito u vrijeme godišnjih odmora kada smo svi pojačano izloženi štetnom djelovanju UV zraka. To naročito vrijedi za najmlađe, jer kako ističu stručnjaci iz Dermatololoških laboratorija Avène, zaštitna barijera koja štiti našu kožu od djelovanja nepovoljnih vanjskih utjecaja kod djece nije u potpunosti razvijena, zbog čega je dječja koža naročito osjetljiva na sunce.

Eau Thermale Avéne savjeti: #mojeprvosunčanje

S obzirom da smo ustvrdili da je dječja koža naročito osjetljiva na sunce donosimo nekoliko osnovnih pravila za zaštitu djece na suncu, iako bi se istih trebali pridržavati i roditelji te bake i djedovi.

  1. Djeca do treće godine ne smiju se izlagati izravnom sunčevom zračenju.
  2. Kožu treba zaštitii odjećom. Za sve, posebno za djecu, idealan dress-code kod pojačanog izlaganja suncu na plaži je: majica i kapa (izaberite one proizvode koji imaju deklariranu UV zaštitu) te naočale za zaštitu od sunca.
  3. Izbjegavajti izlaganje suncu između 11 i 17 sati.
  4. Izlaganje suncu mora biti oprezno i postupno, naročito za malu djecu.

5.Proizvod za zaštitu od sunca treba nanijeti minimalno svaka 2 sata te nakon plivanja, trljanja kože ručnikom ili jačeg znojenja, bez obzira na visinu zaštitnog faktora.
6.Pijesak ili voda mogu reflektirati više od polovice sunčevih zraka na vašu kožu. Dakle oblaci i boravak u moru ne pružaju zaštitu od sunca.
7.Proizvod za zaštitu od sunca treba prilagoditi tipu i stanju kože.

8.Redovito treba piti vodu kako ne biste dehidrirali.

9.Čak ni pravilna uporaba proizvoda za zaštitu od sunca ne znači da je predugo izlaganje suncu zdravo. Budite umjereni i koža će Vam biti zahvalna.
10. Opekline od sunca su opasne, posebice za djecu!

 

Za zaštitu od sunca na plažu nosimo narančasto…

…jer to je boja Eau Thermale Avéne linije za zaštitu osjetljive kože od sunca. Ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnih filtara Sunsitive® protection, rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (i dugih i kratkih zraka) s minimalni brojem fotostabilnih zaštitnih filtara. Snažan antioksidans, pre-tokoferil pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala, dok Avène termalna voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Unutar Eau Thermale Avène linije za zaštitu osjetljive kože od sunca dva proizvoda su namijenjena djeci: Dječji sprej SPF 50+  te  Dječje mlijeko SPF 50+. Zahvaljujući zaštitnom faktoru 50+ pružaju vrlo visoku zaštitu od dugih i kratkih UVA i UVB zraka. Vodootporni su, fotostabilni i ne ostavljaju bijeli trag na koži. Ne sadrže parfeme,  silikone, oktokrilen ni parabene.

Eau Thermale Avéne Dječje mlijeko za zaštitu od sunca spf 50+ ( 100 ml tuba): 139, 96 kn

Eau Thermale Avéne Dječji sprej za zaštitu od sunca spf 50+(200 ml sprej): 199, 95 kn