SIRENA JEWELRY – UNIKATAN NAKIT ZA MODERNE MAME

Ako se ikada zateknete na otoku Ugljanu svratite u Preko, mjesto gdje se nalazi “Sirena”, čaroban atelje supermame i umjetnice Irene Sikirić Rančić. Supertalentirana Irena zadnjih par godina bavi se izradom nakita, a njezine statement ogrlice vrlo su tražene i izvan granica Hrvatske. Ručno rađen, unikatan i moderan, pun kolorizma i s unešenom umjetničkom notom nakit brenda Sirena Jewelry osvojit će vas na prvu.

Tko stoji iza brenda Sirena Jewelry? Iza brenda Sirena Jewelry stojim ja, osoba koja je prvenstveno majka i supruga no koja cijeli svoj život živi u umjetnosti. Obožavam slikarstvo tako da sam u Zagrebu i završila za majstoricu slikarstva. Iz rodnog Zagreba selim se u Preko na otoku Ugljanu. To je rodno mjesto moga oca. Tu sam se udala i imam dvoje prekrasne djece Vala i Leni. Ovdje imam svoj atelje u kojem radim. Atelje sam nazvala Sirena jer mi je djevojačko prezime Sikirić pa sam prvo slovo prezimena pridodala imenu Irena. Tako sam nazvala i dječju likovnu radionicu “Mala Sirena” koju vodim već 6 godina na Otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku.Obožavam rad sa djecom i te male ruke koje stvaraju umjetnost.

Kako se rodila ideja za izradu nakita? Moja majka je kreativna i voli šivati. Oduvijek sam gledala te prekrasne krpice u svim bojama i uzorcima te izmišljala što bih mogla napraviti od njih. Tako mi je došla ideja da napravim nakit. Prošle godine imala sam samostalnu izložbu koja je otvorena pod nazivom “Boje u meni i oko mene”. Izlagala sam slike, oslikani namještaj te nakit. Pokazao se vrlo zanimljivim i uspješnim. Slikanje sam zato stavila u drugi plan te počela sa izradom nakita koji je postao vrlo popularan. Tako sam stvorila svoj brend Sirena Jewelry.

Koje materijale koristiš za izradu nakita i po čemu se tvoj nakit razlikuje od drugih? Moj nakit izrađen je od konopa i kvalitetnih tkanina ugodnih za nošenje. Koristim kuglice, privjeske, lančiće, resice i pompone. Unikatan je i moderan, pun kolorizma s unešenom umjetničkom notom. Bitno mi je reći da koristim i reciklirane materijale što je u današnje vrijeme vrlo pohvalno.

Tko su tvoji kupci? Nakit Sirena može nositi svatko jer za svakoga postoji model i boja. Neki od modela mogu se nositi na više načina, sve prema kreativnosti osobe koja ga nosi. Izrađujem narukvice,ogrlice ,naušnice, privjeske za torbe i ključeve, itd. Takav nakit podigne i najjednostavniju kombinaciju i bude atraktivan i zapažen.

Kao mama dvoje djece je li ti ponekad teško uskladiti posao i majčinstvo? Imam sreće da sam sam svoj majstor i šef. Imam radno vrijeme kako mi odgovara. No ponekad kad imam više posla djecu pričuvaju bake i djedovi. Sretna sam i zahvalna što imam svestranu pomoć svoje obitelji. Teško je bilo što raditi ako ne postoji podrška.

Gdje pronalaziš svoju inspiraciju i motivaciju? Neki me pitaju je li dosadan život na otoku? Meni kao umjetnici malo i mirno mjesto može biti samo inspiracija i motivacija, a nju ovdje pronalazim. Nema ljepšega nego kad dođem u svoj atelje i u tom svom svijetu stvaram svoju umjetnost koja mi hrani dušu.

Kako najradije provodiš svoje slobodno vrijeme? Svoje slobodno vrijeme provodim sa svojom obitelji i našom labradoricom Boni. Volim trčanje i šetnje prirodom, druženje s prijateljicama, a kišnim i zimskim danima obožavam čitati knjige.

Što nam Sirena Jewelry sprema za nadolazeću jesen? Sirena Jewelry će i dalje zadržati svoj jedinstveni stil koji će se samo nadograđivati. Nadolazi nam jesen-zima pa će i nakit biti prilagođen vremenu i odjeći. Dosta će biti nakita od vune, a i svečanijeg za novogodišnje dane. Mi umjetnici sve što radimo, radimo u trenutku inspiracije te na kraju i sami sebe iznenadimo.

 

Brend Sirena Jewelry možete pronaći na facebook stranici Sirena jewelry by Irena ili na instagramu pod Atelje Sirena.