ORIGINALNO I POSEBNO MJESTO ZA NARUKVICE IZ RODILIŠTA

Narukvice iz rodilišta posebna su uspomena za mame, nešto što ćemo cijeli život čuvati s ljubavlju. Tu su da nam vrate sjećanje na one prve dane majčinstva te nas podsjete na onaj najljepši dan u našem životu – dan kad smo postale majke. Kao posebna uspomena narukvice zaslužuju i posebno mjesto i upravo je tako mama Đurđica Ivicek došla na originalnu ideju te osmislila i izradila personalizirane okvire za jednu od najljepših uspomena –  Out of the box_child’s birth bracelet.

Ideja je u potpunosti moja i nisam ništa slično vidjela. Kao i većina ideja i ova je nastala spletom slučajnih okolnosti. Za poklon od sestre sam dobila personalizirani list papira s upisanim datumom rođenja kćeri i drugim zanimljivim podacima o djetetu. Imala sam narukvice iz rodilišta, koje sam htjela spremiti na posebno mjesto. Odnijela sam uramiti personalizirani list u kvartovsku staklarsku radnju i zamolila sam majstora da mi uokviri i narukvice. Sjećam se kako me je čudno gledao i kako je imao problema sa presavijanjem narukvica ispod stakla (nije baš bio sretan). Stavila sam jedno pored drugoga na zid i tako je nastala ideja da to bude jedan proizvod, jedan okvir za naše narukvice kao simbol neraskidive povezanosti.”

 

Uz pomoć supruga, Đurđica je dala izraditi prototip koji su poboljšavali i mijenjali dok nisu došli do željenog izgleda. “Iako možda izgleda jednostavno, morali smo riješiti niz konstrukcijskih problema; kako obraditi drvo, kako ga spojiti, kako pričvrstiti staklo i poleđinu i slično. Željela sam zadržati prirodni izgled drveta, zato ga nakon fine obrade brušenjem, premazujem samo premazom na bazi pčelinjeg voska (100% ekološki). Time dobivam trajnost i satensku dodirnu površinu. Nabavila sam specijalne super ljepljive trakice kojima stavljam staklo u okvir. Svaki okvir, osim personaliziranog teksta, dodatno ukrasim nekim malim detaljom: drvenom bubamarom,leptirićem i slično, a razmišljam i o oslikavanju sličnih detalja akrilnim bojama. Dugo smo tražili način kako ovjesiti narukvice, dok suprug nije nabavio laserski rezane prozirne “čepiće” od pleksiglasa.

Lijevi prozor okvira sadrži inofrmacije otisnute na vrhunskom eko papiru Fasson Crème Vergé  kao što su ime, datum i mjesec rođenja, s označenim datumom rođenja u kalendaru, dok su u desnom prozoru na dvobojnoj teksturnoj pozadini neutralne boje, usađeni prozirni držači za narukvice iz rodilišta.

Svaki ručno rađeni proizvod, da bi bio savršen i jedinstven, zahtjeva i puno vremena i truda. Zbog personalizacije i mnogo ručne obrade, serijska proizvodnja je nemoguća i nešto slično se ne može kupiti na policama naših dućana.

Upitali smo Đurđicu namjerava li nas uskoro iznenaditi još nekom jednako originalnom idejom. “Ah, ideja ne nedostaje! Ne bih otkrivala što još želim napraviti, ali se nadam da ću barem dio ideja koje imam, u budućnosti realizirati! U svakom slučaju, biti će to također personalizirani pokloni, a prvi potencijalni poklon koji želim napraviti je, za mladence.

Okviri Out of the box_child’s birth bracelet osim što su idealni za čuvanje vaše i bebine narukvice iz rodilišta originalan su poklon za sve buduće i novopečene majke.

Naručite svoj personalizirani okvir putem facebook stranice ili na broj telefona +385(0)9940 31 331.