ZAIGRANI VODIČ (DO BANKROTA)

Naslov je, naravno, šala i nemamo nikakvu namjeru dovesti vas do bankrota. Za svaki slučaj, upozoravamo vas da su stvari koje biramo jako lijepe. Baš jako jako lijepe i često im je teško odoljeti.

New York, New York

Prije (otprilike) 5 godina, negdje u samom centru Manhattana, saznali smo da će Tiny Tomboys dobiti svog prvog malog člana. Iako nam put u New York uvijek predstavlja luksuz i nismo tamo česti gosti, on će nam upravo zbog toga biti uvijek u srcu. Naš prvi zaigrani vodič zato ćemo posvetiti gradu koji nikada ne spava.

 

 1. Hot Dog jastuk

Sad već nadaleko poznati brend Oeuf (u prijevodu Jaje), osnovali su 2002. francusko-američki par Sophie Demenge and Michael Ryan. To je jedan od naših najdražih brendova jer njihovi proizvodi za dječju sobu nisu samo lijepi i duhoviti, već su i vrlo kvalitetno izrađeni. Njihov namještaj se proizvodi u Europi, a igračke i odjeća se izrađuju u Boliviji i Peruu. Njihov moto je jednostavan – Be good (Budi dobar). I to uistinu jesu.

https://www.oeufnyc.com

 

2. Zvečka za bebe u obliku jabuke

Te iste 2002. godine, u Village-u se otvara i Estella. Dućan eklektičnih proizvoda za bebe i djecu. Njihova linija igračaka i odjeće nosi GOTS certifikat, što znači da je sigurno za bebe i djecu, ljude koji ih ručno izrađuju i samu planetu. Tiny Tomboyse, kao izuzetno vizualne tipove, dizajn igračaka, osvojio je na prvu.

https://estella-nyc.com/

 

3. Drveni taksi

Candylab Toys svojom estetikom žele oživiti glamurozne 60-te godine američkog modernizma. Njihovi drveni automobili otporni su na udarce i padove (testirali sami Tiny Tomboysi), te su tako idealan poklon koji se može prenositi sa koljena na koljeno.

https://www.candylabtoys.com

 

4. Knjige

Knjige su uvijek dobar izbor i njih nije potrebno previše predstavljati. Sve tri knjige koje smo odabrali su lijepo ilustrirane, te sadrže kratke i vrlo poučne informacije o New Yorku. Ovim putem apeliramo da ih se prevede na hrvatski jezik.

 

Miroslav Sasek: This is New York

Salvatore Rubbino: A walk in New York

Christoph Niemann: Subway

 

5. Drveni New York

Brend Kukkia iz Japana, već sedam godina, dizajnira prekrasne i vrlo jednostavne igračke za djecu. Njihov set Machi Town (New York) sastoji se od drvenih znamenitosti New Yorka koji se pomoću magneta slažu na podlogu. Sama podloga je obojana crnom bojom za školske ploče, pa se po njima može pisati i crtati.

https://www.kukkiakids.com

 


TENA

Tiny Tomboys je blog o zanimljivim igračkama, lijepo ilustriranim knjigama i modi za neustrašive klince, a pišu ga Jakob (direktor kreativnog nereda), Bianka (muza bloga) i mama Tena (magistra dizajna/ilustratorica). Ovisnici smo o dobrim tenisicama, Instagramu i grčkom jogurtu. U slobodno vrijeme kada ne pišemo blog ili kad nismo u našem studiju za ilustraciju PAPERwork, najčešće radimo nered koji mama Tena mora poslije pospremiti.

Blog: Tiny Tomboys
Instagram: @tiny_tomboys