ČAROBNI UKRASI ZA SOBICU VAŠIH MALIŠANA

Kad sam na Facebook-u naišla na My Little Clouds nisam mogla sakriti svoje oduševljenje i odmah sam kontaktirala Teu Stamenković, mamu dvogodišnjeg Nike, zaslužnu za ove divne ručno rađene proizvode koji već krase mnoge dječje sobice. Proizvode koje izrađuje Tea, inače po struci diplomirani inženjer tekstilne tehnologije, namijenjeni su maloj djeci, ali i onoj malo većoj. Radi se o platnenim slovima ukrašenim različitim detaljima (koja ju čine drugačijom od konkurencije), mobilima, jastucima te okvirima sa detaljima. Sve je izrađeno po želji klijenta te svaki proizvod može biti personaliziran. Materijali koje koristi su pamučni, te zadovoljavaju brojne europske standarde. Isto tako imaju certifikat Oeko tex Standard kao potvrda o proizvodnji proizvoda koji ne sadrže štetne supstance i kemikalije.

Već smo razgovarali s puno mama koje su se, ne uspjevši naći nešto posebno za svoju djecu, same primile posla i započele vlastiti biznis. Je li to i tvoj slučaj ili je My Little Clouds nastao iz nekih drugih razloga? Sama ideja se rodila pod utjecajem više faktora koji su bili aktualni u mom životu u tom trenutku, ponajprije ljubav prema kreativnom izražavanju s obzirom da sam po struci diplomirani inženjer tekstilne tehnologije, te sam od malih nogu bila zaljubljena u crtanje, odijevanje. Oduvijek sam se voljela igrati sa materijalima, bojama, dizajnirati te istraživati nešto novo. Činjenica da sam u tom trenutku bila nezaposlena svakako mi je pomogla da shvatim što želim u životu i da se odlučim na taj veliki korak. I tako je nastao My Little Clouds.

Sjećaš li se prve stvari koju si napravila? I za koga? Prva stvar koju sam napravila bila su platnena slova ukrašena detaljima formula i zastavica za moje nećake blizance. Ideja je bila da im stavimo natpise na vrata njihove sobe. Kad sam vidjela osmijeh na njihovim licima i kad su rekli “teta baš je super” znala sam da u tom smjeru želim ići.

Uz dijete od dvije godine je li teško pronaći vremena za šivanje? Tko je tvoja glavna podrška u svemu tome? Uz malog ali jako živahnog dečkića svaki dan je novi izazov. S obzirom da smo krenuli u vrtić lakše se organizirati, ali sami počeci uz njega bili su jako zahtjevni i cijeli projekt bi bio teško izvediv bez podrške supruga.

Kako izgleda jedan tvoj radni dan? Buđenje u 7, nakon čega slijede svakodnevni jutarnji rituali, doručak i kava dok smo još svi na okupu, zatim spremanje i odlazak u vrtić koji još uvijek započinje “mama neću u vutić”, pa je stvar još uvijek malo teža ?. A nakon toga se budi kreativac u meni i u potpunosti se prepuštam poslu, što uključuje odgovaranje na poruke klijentima, nabavka materijala ne nužno svaki dan, i konačno onaj najljepši dio kako želju klijenta pretočiti u stvarnost.
Kao u svakom vlastitom poslu radni dan ponekad traje duže od 8 radnih sati no unatoč tome uz odličnu organizaciju uvijek mi ostaje dovoljno vremena za moje najdraže.

Gdje pronalaziš inspiraciju? Uz dvogodišnje dijete inspiracije ne nedostaje. Ponekad su to igračke, crtići, bajke, priroda…motivi koji djeca zamjećuju i prepoznaju kao nešto lijepo.

Koji bi savjet dala mamama koje razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa? Iz vlastitog iskustva znam kako nije nimalo jednostavno odlučiti se na taj korak, no u onome trenutku kad postanete zaista sigurne da to želite, budite ustrajne, te nedopustite da vas išta pokoleba u toj namjeri. Rad uz malo dijete zahtjeva puno prilagodbi i odricanja no konačni cilj olakšat će vam spoznaja da ste ostvarili nešto u čemu uživate i što je samo vaše.

 

Više informacija potražite na facebook stranici My little clouds