QUEENS TANGLED DESIRES – MURINO DEKE S HRVATSKIM POTPISOM

Kako se bliži zima i niske temperature, razmišljamo o najtoplijim dekicama i za nas i za naše najmanje. Evica Borčić, damica je koja je pokrenula brand Queens Tangled Desires, ime iza kojeg se krije carstvo merino vune i raznolikih proizvoda koji se od iste izrađuju. S Evicom smo popričale kako je započela, odakle crpi inspiraciju, te koliko je zahtjevan sam proces izrade. 

“Od malena sam voljela stvarati, što god bih primila u ruke od toga sam morala nešto napraviti. Mama me naučila šivati, heklati, plesti dok sam bila još vrlo mala, pa sam sama oblačila svoje lutkice… bila su to vremena bez interenta, svo slobodno vrijeme sam kreativno iskoristila. S vremenom su hobiji postali sve ‘ozbiljniji’, pa sam prije 10 godina otvorila vlastitu tvrtku, kako bi mogla svoje proizvode i prodavati. Počela sam sa brandom Natura platnene pelene, izrađujući gotovo sve za bebe do 2 godine.”

U proizvodnji se Evica vodila dvjema vodiljama. Sve što proizvodi mora biti od prirodnih materijala, bio razgradivo i sve mora biti ručni rad. Zato se njezina tvrtka i zove Natura donum – ‘poklon prirode’ u prijevodu. Nakon 10 godina poslovanja u Hrvatskoj i dalje ne odustaje od toga i iako prepreka ima puno, ne zadržava se na njima, nego uvijek traži rješenja i prilike.

Priča s merino vunom započela je prošle godine, kada je Evica prvi put vidjela i zaljubila se u predimenzioniranu merino vunu.  “Imala je sve karakteristike koje su mi važne i odluka je došala u trenu. Želim nešto izrađivati od toga! Brand sam nazvala  Queens tangled desires  jer su proizvodi ispleteni  (tangled) od nje čisti luksuz  koji žele i kraljice! (Ispod Queen merino deka, doživljaj je doista kraljevski).”

Trenutno izrađuje deke svih dimenzija, ukrasne jastuke, šalove i kape, ali kako sama kaže, ponudu će sigurno proširivati. Sve proizvode plete rukama, bez pomoći igala. “Obzirom da je cijena merino vune vrlo visoka, i gotovi proizvodi imaju visku cijenu, pa na žalost ne mogu svi priuštiti merino deku za bračni krevet, ali zato izrađujemo sve moguće dimenzije, jer želimo da što više ljudi može uživati u luksuzu proizvoda od merino vune.”

“Kako su novorođenčad  i bebe naša ljubav od osnutka firme, logično da u ponudi ovog branda imamo nekoliko dimenzija za bebe: za kolica, kinderbete, krevetiće. Kape i šalove radimo i u dječjim dimenzijama. Budući su dimenzije za bebe manje i cijene su prihvatljivije, iako i dalje u skladu sa luksuznom sirovinom. Najviše se kupuju kao pokloni za rođenje.”

Zašto kupiti? Merino vuna je najfinija vuna na svijetu, koja se sastoji od iste tvari kao i ljudska koža – keratina. Ona je meka, ugodna i idealna za osjetljivu kožu.  Ispod Queen deke je savršeno, ni hladno ni prevruće!  Vuna ima prirodno svojstvo takozvanog reguliranja temperature. Merino vuna i hladi i grije po potrebi. Reagira na promjene temperature tijela, pomažući vam da se ohladite kad vam je vruće i zagrijte kada vam je hladno. Zato ćete ju koristiti gotovo cijele godine.

Queen deka je antistresna! Ispod nje ćete se doista osjećati bolje!
Merino vuna može potpomaže dobar san. Dokazano je da regulira tjelesnu temperaturu i brzinu otkucaja srca, pa tonete u dublji san i bolje se odmarate, čime se direktno utjeće na smanjenje strasa.

Queen deka sama se održava!
Merino vuna je otporna na vodu, mirise i mrlje, pa se ne prlja a i ne gužva. Valovi niti sa vanjske strane vlakna onemogučavaju nečistoći da prodre u tkaninu. Dovoljno ju je prozračiti ( najbolje na magli ili po vlaznom danu). U slučaju nezgode odnesite ju profesionalcima u kemisjku čistionicu.

Queen deka poboljšat će vaše zdravlje!
Merino vuna je antialergijska, antibakterijska i otporna na grinje – ova higijenska tkanina ne promiče rast bakterija i može smanjiti prašinu. Ne izaziva iritaciju očiju, kože i pluća te vunena vlakna ne predstavljaju nikakvu opasnost po ljudsko zdravlje.
Vuna ima i umirujuće delovanje i uticaj na smanjenje bola. Tako da, ukoliko vas recimo boli glava, ili zub, naslonite glavu na predmet proizveden od vune i nakon perioda od 10 do 15 minuta ćete osetiti kako se bol smanjuje ili čak potpuno nestaje.
Preporučuje se za ljude koji pate od reume, osteoporoze, alergija, bolesti dišnih puteva ili poremećaja cirkulacije, kao i za one koji cijene dobar san.

Queen deka je ekološki proizvod!
Merino vuna je prirodna, biorazgradiva, obnovljiva sirovina. Nijedna ovca se ne ubija radi vune.
Jednom obojena, ne gubi boju i nije zapaljiva. Ne gori, nego se odmah pretvara u ugljen.