LETI, MALI PTIĆU

Prije 19 godina, imala sam 19 godina i napravila sam test za trudnoću .. bio je pozitivan..Bila sam trudna s mojim dječakom koji danas ima 19 godina i kreće na fakultet. Na drugom kraju zemlje, daleko od mene. I mada je taj plusić na testu danas visok gotovo dva metra i gleda me iz ptičje perspektive, za mene je on i dalje moj mali dječak. Dok sam mu pakirala stvari i suze se slijevale niz obraze, polako su mi sve slike prolazile kroz glavu… Test, prvi porod, prvi susret sa „svojim„ djetetom, prvi osmijeh, prvi koraci, polazak u vrtić, polazak u školu  i evo nas na fakultetu..

Inače sam jedna od onih emotivnih mama koja plače na sve.. suze jednostavno krenu i  sve one teške situacije kad sam bila ekstremno ljuta na njega ispare, ne sjećam ih se, iako me izluđivao sa svojim ponašanjem, sa svojim pubertetom, a danas, kada mu pakiram stvari za neki novi svijet gdje nisam blizu, knedla je u grlu. Prvo dijete i prvo sve, s njim probijamo led, prolazimo kroz sve nove situacije u životu. Bude malo lakše kada s drugim djetetom prolaziš sve nastale situacije utoliko što znaš da će sve biti dobro. I iako imam još troje djece u kući, ostaje rupa. Dan proleti dok se okreneš, a misli su ti malo, malo pa u smjeru gdje četvrti ptić leti..

Biti majka je najteža uloga, jer moraš biti hrabra stalno i uvijek. Voljela bih dati neki savjet i prenijeti vam emociju koja vlada u meni, ali to se na papir prenijeti ne može. Maleni ptić mora letjeti, naučili smo ga letjeti, naučili smo ga da bude čovjek, da raširi krila..

I što sam učinila? Suze sakrila da ih on ne vidi jer se on tako veseli svom novom koraku u životu. Promjenila sam sliku na viberu gdje ga grlim kao malog dječaka svom snagom , i napisala mu poruku: “Sine moj , sretan ti prvi dan tvog puta prema uspjehu.. voli te mama..”


TIHANA

Supermama, superpoduzetnica, kreatorica modnog brenda Miss Strawberry, superžena. Majčinstvo je moj posao broj 1. Imam četvero djece, na što sam iznimno ponosna. Dvoje “odraslih” u pubertetu i dvoje malih blizanaca. Na svakodnevnoj bazi slušam pitanje “kako ti to sve stigneš?” – na to odgovor nemam, jednostavno u svemu dajem 100% od sebe.  Vesele me male stvari poput odlaska na probu zbora u crkvi, jer to je način na koji se moja duša puni i regenerira. Zapravo “vrijeme za sebe” je čitavih mojih 24h u danu jer kad radiš što voliš, ne ideš na posao. Volim svoju tvrtku i ljude koji rade u njoj, volim svaku minutu provedenu sa svojom djecom, a posebno guštam u trenucima posvećenim Miss Strawberry. Tihana će s nama dijeliti svoja iskustva suživota sa četvero djece ralzičite životne dobi, od kojih su dvoje u pubertetu. Tihanu možete pratiti i na Ig profilu @ti_ha_na.