PUTOVANJE NA DRUGAČIJI BALI

Ovo nije klasičan tekst o putovanju na Bali. Iskreno, više lista nego tekst. Zato što ja nikada nisam do kraja, ma ni do pola, pročitala tekst o nečijem putovanju u kojemu taj netko opisuje gdje je bio, što je radio. To mi je tako suhoparno i dosadno. Onda na kraju samo gledam slike. Smatram da za takve informacije će te se poslužiti wikipedijom ako vam bude potrebno. Zato ja pišem kratku listu.

1. Bili smo na Baliju s djecom i vratili se. Vjerujem da je ova rečenica dovoljna da znate da se može i da nije strašno putovati „na drugi kraj svijeta“ s malom djecom.
2. Najsmješniji dio putovanja je taj da smo preko noći postali milijunaši. Naime, jedan euro je petnaest tisuća rupija, odnosno petstotinjak kuna je jedan milijun. Šalama na taj račun nikad nije bilo kraja, a i poboljšali smo matematiku preračunavajući ta dva tjedna.
3. Mrak pada već u šest sati poslijepodne, a besplatna sauna 0-24 je zagarantirana. Toliku sparinu i vlagu je nemoguće opisati. Onda se odeš rashladiti u Indijski ocean i shvatiš koliku pogrešku si napravio, jer ti je bilo hladnije vani nego u moru.


4. Mi nismo gurmani koji vole svašta isprobavati, mi smo samo gurmani koji vole količinski puno pojesti, a hrana je nama nespojivih okusa.


5. Ne moram napomenuti da smo bili najviši (i najdeblji).
6. Zato smo uz svako razgledavanje odrađivali i dobre treninge, jer pristup kolicima je u većini onemogućen.
7. Danas kada upadnemo u prometnu gužvu iza 16h samo se slatko nasmijemo, jer se sjetimo prometa na Baliju.

No, šalu na stranu. Najviše od svega smo uživali i zbilja se odmorili. Priroda je ta koja oduzima dah, a ljudi su nevjerojatno srdačni. Zato stavljam slike u prilog koje govore više od riječi.

Putovali smo s Emiratima. Hotel smo rezervirali preko booking.com : INAYA Putri Bali


ANAMARIJA

Majka jednojajčanih blizanaca i žena najvećeg slatkoljupca na svijetu. Dvesetpetogodišnjakinja koja ne želi rano ostariti. Učiteljica koja je razred pun djece zamijenila dvojicom (divljaka) i uči kako preživjeti iz dana u dan kao mama. Previše sarkastična, premalo romantična. Plesala u folkloru deset godina i proputovala cijelu Europu. Sada putujem s obitelji i uživam u zajedničkim uspomenama koje stvaramo. Jednostavna. Pozitivna. Moderna – što god to značilo!

Blog: Anne Modern Mom
Instagram: @annemodernmom