ŠTO KUPITI DJETETU ZA BOŽIĆ?

@cuddleandkind

Obzirom da ove godine moram razmišljati puno više unaprijed o božićnim poklonima, obzirom na termin poroda (Badnjak?!), šetajući po raznim trgovinama i razgovarajući s mnogim supermamama, došla sam do zaključka da danas nije lako iznenaditi klince originalnim i vrijednim poklonom. Pod vrijednim ne mislim na cijenu, već na vrijednost uspomene, trajnosti, da kada s 23 godine, 33 godine, 43 godine pogleda na taj poklon, da ga vrati u prošlost, da osjeti miris tog Božića, da se probude uspomene i potaknu ga da i on jednog dana svojem djetetu stvori trajnu uspomenu.

E takav poklon je izrazito teško pronaći. Djelomično i iz tog razloga što su današnji klinci prezasićeni agresivnim reklamama popularnih i “must have” igračaka koje zapravo ne pružaju nikakav osjećaj, osim osjećaja pripadnosti da imaš sve što imaju i drugi. Teško je nama roditeljima, ali je i teško našoj djeci oduprijeti se tome.

L je još zaista premali i nema izrazite želje kada su pokloni u pitanju. Najveći osmijeh se od njega može izvući slatkišima. Ali, promatram ga i razmišljam u kojem smjeru ići i što bi ga moglo obradovati. Iako su to do sada bili plastični autići, bageri i slično, i još uvijek jesu, nastojim otkriti kakav bih to autić ili kamiončić mogao biti njemu zanimljiv, ali trajan poklon. Drveni. To mi je jedini zaključak. Ne oni svjetleći, vrištajući, neonskih boja, nego jedan lijepi, drveni auto koji će paziti. Zasada me u tome pretekao moj tata kada mu je kupio upravo drveni helikopter koji ga je oduševio i na kojem je već naučio sve dijelove. Čuva ga u sobici gdje spava, jer to je igračka koja zaslužuje poseban tretman.

Ali, vratimo se na temu, jer nije bitan moj popis ideja, već insipiracija što djetetu pokloniti ove godine pod borom.

DRVENE IGRAČKE

Dakle, spomenula sam drvene igračke, one su trajne i zaista ih ima pregršt. Od drvenih slagalica, čak i drvene “prve aecede” prepune maštovitih načina kako da dijete kroz igru nauči nešto novo. A najviše nas veseli otkriti da ima jako puno mladih i kreativnih hrvatskih brandova koji imaju divnu ponudu drvenih igračaka.

@_mygreenhome_

@pinchtoys

@maglla_homedecor

RUČNO IZRAĐENE LUTKE

Sjetite se kada ste vi bili dijete, sigurno ste imali plišanca ili lutkicu koji vam je bio posebno drag. Poklonite posebnu lutkicu vašem djetetu. Sigurno će se oduševiti.

@booboologie

@ici_mici

@jasmina_i_lutkice

KNJIGE

Koliko je važno čitati pričice djetetu, to valjda svi već jako dobro znamo. Dajemo im mogućnost da sami zamisle sve to što im pričamo. Razvijaju svoju maštu. Postoji pregršt divnih slikovnica, bajki i personaliziranih knjiga koje će biti divan božićni poklon.

@pametnica_harfa

POSTERI S MOTIVIRAJUĆIM PORUKAMA

@dilemma_posters

DETALJI ZA SPAVAĆU SOBU

Detalji poput “teepee” šatora koji je savršeno mjesto za skrivanje i igranje svakom djetetu, još k tome dizajnerski detalj koji dodatno ukrasi životni prostor. Lusteri raznih oblika i boja, a nama je favorit BerryBright, divan su poklon i detalj za dječju sobu.

@beebee_design

@berrybrightfactory

POPUNJEN ALBUM ZA FOTOGRAFIJE

Za one malo veće, jedan lijepo popunjeni album sa fotografijama, kako bi zauvijek mogli imati one najdraže uspomene odmah pored svijetla na noćnom ormariću. Jednostavna i dirljiva ideja.

JEDNOKRATNI FOTOAPARAT

Probudite kreativnost kod svoje djece i napravite najljepše i zaista najspontanije fotografije ovih blagdana. Možete li zamiliti ponos kod vašeg djeteta kada shvati da ima potpunu slobodu fotografirati što želi i kasnije razviti mali labum svojih remek-djela?

DRUŠTVENE IGRE

Sjećam se kad sam bila klinka koliko smo voljeli igrati društvene igre. Okupila bi se obitelj, svi za jedan mali stol u malom dnevnom boravku, mama bi napravila domaću pizzu i igrali bi razne društvene igre. Najbolji način kako provesti večer u okruženju svojih najbližih.