DADA&ROCCO – HRVATSKI BRAND ZA SUPERMAME SA STILOM

Kada je uređenje dječje sobice u pitanju, mislim da se većina supermama raspameti. Što izabrati, odakle početi, kako odrediti prioritete pri nabavljanju svega što želimo, nije jednostavno. Moj prioritet bio je krevetić, jer za sve ostalo imam vremena i mogu postepeno urediti. Dada&Rocco, hrvatski je brand koji pratim već duže vrijeme, a sigurna sam da je velika većina vas za njih već čula. Imala sam priliku upoznati divnu supermamu koja stoji iza tog imena, na Danima trudnica, beba i mama, te popričati o tome kako je čitava priča započela, te vidjeti što sve Dada&Rocco zapravo nude od proizvoda.

Kako je vaša priča započela? Brat i ja smo imali vrlo sretno djetinstvo provedeno na otoku koje i ja danas želim pružiti svojoj djeci. Dugo moja najveća ljubav je bio tenis, kojeg sam profesionalno trenirala do svoje 16-te godine i s kojim sam imala puno ljepih trenutaka, osvojenih turnira, proputovanih gradova, te koji me pretvorio u ono što sam i danas. Kada sam zbog ozljeda morala odustati od njega nije mi bilo lako i trebala sam ponovo pronaći svoj put. Moji roditelji su godinama privatni poduzetnici, te su se za sve što danas imaju izborili svojim rukama. Gledajući njih znala sam da želim i ja biti – sama svoj gazda i ovisiti samo o sebi i o svom radu. A to sam danas i ostvarila.  

Što sve imate u ponudi? Naš glavni proizvod su zaštitne navlake za rešetke krevetića. Ideja za zaštitne navlake pala mi je na pamet kada je moj sin imao svega nekoliko mjeseci i kada mi obične ogradice nisu pružale vidljivost, prozračnost i dovoljnu sigurnost. Kako bi se zaštitili od kopiranja, zaštitne navlake smo zaštitili pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, te sam sretna kada danas vidim da smo uveli trend zaštitnih navlaka u zaštiti dječjih krevetića. Upravo se po tome i razlikujemo od konkurencije. Uz to iz dana u dan se naš asortiman širi tako da sada imamo i posteljinu, ogradice, ukrasne jastuke i najnoviji proizvod koji je jako popularan među našim klijentima – Baby nest (gnijezdo za bebe). Svakako našim klijentima želimo pružiti nešto novo,nesvakidašnje te praktično i sigurno za njihove bebe.  Na samom početku našeg puta, s našim zaštitnim navlakama smo se prijavili na međunarodni sajam inovacija ARCA, te među jakom konkurencijom od 150 izlagača – osvojili srebrnu plaketu. To nam je bila ogromna čast i velika potvrda da imamo jako dobar proizvod što nam i naši klijenti iz dana u dan i potvrđuju.
Znamo da ste i majka, koliko je bitna potpora obitelji za majku poduzetnicu? Osim što smo poslovni partneri, veliko mi je olakšanje kada znam da imam obitelj na koju se mogu osloniti u svakom trenutku, bilo to za skuhati ručak, pričuvati djecu, odvesti ih na aktivnosti itd. Sretna sam što moja djeca imaju najboljeg tatu na svijetu koji pušta njihovu mamu da se ostvari u poslovnom smislu i nema primjedbe na moje poduže radno vrijeme. Isto tako sam i ja njemu bila velika podrška kada se on do prije godinu dana bavio profesionalno igranjem košarke i kada sam godinama putovala s njim i mijenjala adrese diljem Hrvatske i inozemstva. Sada je moje vrijeme i sretna sam da imam njegovu veliku podršku, on je sada moj najvjerniji navijač.

Što Vam je najteže u poslu, a što vam donosi najviše zadovoljstva? Najteže mi pada odvojenost od moje djece i što se njima ne mogu posvetiti onoliko koliko bih htjela. Vrlo često imam grižnju savjesti koju, vjerujem, osjete sve mame koje su se vratile odmah iza poroda na posao.  Moje najveće zadovoljstvo je zadovoljstvo naših klijenata koji me kroz svakodnevnu komunikaciju podsjete zašto sve ovo i radim.

Savjet za mame koje žele pokrenuti vlastiti posao?  Preporučam svima da se odvaže ostvariti svoje zamisli. Danas ima dosta poticaja za pokretanje posla preko Zavoda za zapošljavanje. Mora se biti spreman uložiti i vlastita sredstva koja se mogu dobiti kroz neke manje kredite banaka, pri čemu je onda mjesečnu ratu kredita moguće otplaćivati iz posla kojim se počinjete baviti. Najveće prepreke vidim u tome da su veliki troškovi doprinosa za plaće, pa ako želite radnicima povećati plaće jer to svojim radom zaslužuju, to vam uvelike opterećuje poslovanje. Nikad ih ne možete platiti koliko bi htjeli jer ne možete istovremeno iz poslovanja izdvojiti i velika sredstva za doprinose. Osobno sam vrlo uporna i ono što zacrtam moram i ostvariti, pozitivno gledam na život i prepreke koje nam se pojavljuju na tom putu. Problemi su tu da se rješavaju, a ne da kukamo nad njima, tako da je savjet – samo budite uporni!

Proizvode Dada&Rocco možete pronaći OVDJE.