ANĐEOSKE LUTKE – PETROLEO

Petroleo, ime iza kojeg se nalazi superžena, supermama, krajobrazna arhitektica, bivša obrtnica i zaljubljenica u izradu vlastitim rukama – Zdenka Bošnjak. Kreatorica anđeoskih lutkica koje će svaka djevojčica poželjeti u svojoj sobi.

Kako ste se odlučili za ime Petroleo?  Kada sam prije nekoliko godina pokrenula brand, bila sam u fazi petrolej boje pa je tako ime i nastalo, sasvim slučajno.

Odakle crpite inapiraciju za svoje lutke?  Inspiraciju crpim iz svega što mi je interesantno, većinom je to umjetnost, ilustracije, visoka moda, trendovi paleta boja, film, te naravno klijenti sa svojim zanimljivim zahtjevima….i još kada pronađem materijal koji odražava taj neki moj eklektično romantični svijet, sreći nema kraja.

Pri izradi lutkica koristite razne materijale. Čime se vodite pri odabiru istih? Pokušavam da to većinom budu prirodni materijali ako su mlađa djeca u pitanju, ali većinom narudžbe završe prepune tila, sjajnih kićenih detalja jer mame vjerojatno kupuju i za sebe. Imam dosta odraslih klijenata koje vraćam u djetinjstvo što mi je izrazito drago. Trenutno sam u fazi pamučnog baršuna koji se pokazao kao idealan za dječju igru, taktilno je interesantan te klijenti navode da čak smiruje i uspavljuje djecu. 

Koliko je zahtjevan proces izrade?  Pokušavam se sama sa sobom dogovoriti da ne traje predugo, pošto sam inače perfekcionist, za mene niti jedan proizvod nije gotov 100% jer sam stalno u iskušenju za napretkom i poboljšanjem. Posao organiziram po etapama, odvojim nekoliko tjedana za izradu samih tijela, a zahtijevniji dio mi je kada su lutke po narudžbi pa je potrebno uskladiti želje klijenata i moju opsesiju da lutke ispadnu u skladu i s mojom vizijom. Imam nekoliko modela koju su u stalnoj ponudi tako da je došlo do relativnog balansa u radu.

Imate li lutkicu koja je vaš osobni favorit?  Imam svog favorita koji me vjerojatno i odredio kao kreatora lutki. Ručno šivam od svoje 5 godine, uz majku sam stekla zanat, te je u tom dječjem periodu nastala i jedna jako neugledna lutka zijevalica od mamine haljine, viška gumbića i krpica. Dan danas je imam, preživjela je 3 velike selidbe, ali taj komadić krpe, ipak je nešto nosio sa sobom.

 Jeste li zadovoljni odazivom kupaca? Mogu reći da jesam, svaki novi posao je novi izazov a kupci dirigiraju moj rad koji ponekad dovede do odlično prihvaćenih ideja kao što je zadnji projekt personaliziranog ruksaka s lutkom. Često dobijem prekrasne poruke podrške od osoba koje i nemaju potrebu za mojim proizvodima, čini mi se da radim nešto vrijedno pažnje.

Na našem facebooku darujemo vas upravo jednom Petroleo anđeoskom lutkicom. Sudjelujte i vi!