SUPER INSTATRUDNICA: @iwaiva

Iako se vješto skriva, za oko nam je zapela jedna Instatrudnica po imenu @iwaiva. Njezine objave su melem za oči svake trudnice i mame, a odnedavno je postala i dio naših Supermama blogerica. S Ivom smo popričale o divotama trudnoće i svega onog što slijedi kada beba dođe na svijet!

ŠTO TI JE PRVO PROŠLO GLAVOM KADA SI SAZNALA DA SI TRUDNA? Jao, moj tok misli bolje da ne odajem! Ajme, što ću ako je dečko? Ne znam što se s njima radi! Dečko je i sad ne mogu zamisliti da je drugačije! Hoćemo li moći na ljetovanje koje sam rezervirala još prije 9mj?  Nismo otišli jer nam je bilo „daleko od civilizacije.“ Ajme, neću moći zakopčati zimski kaput! Evo, par mjeseci kasnije, još uvijek mogu! Pa ja sam premlada da budem mama! Da, baš, imam 32 godine!  Šalu na stranu, bili smo presretni, iako pomalo zbunjeni. Neke stvari u životu moraš pustiti da se „dogode“ i da te odvedu u nekom još ljepšem smjeru od onog koji si zamislio ili isplanirao.

JE LI TRUDNOĆA ZAISTA „BLAŽENO STANJE“? Zaista se ne mogu požaliti. Mučnine su me zaobišle. Prva tri mjeseca bila sam strašno umorna i stalno sam spavala, ali bilo je ljeto, bila sam na godišnjem i živjela u snu na ležaljci na plaži. Zvuči zapravo kao savršen godišnji odmor za nekoga, ali ne i za mene. Smetalo me što nemam dovoljno energije.  Nakon prvog tromjesečja, vratila se energija, stalno sam aktivna i u pokretu i nadam se da ću do kraja i dalje uživati bez problema. Uspjele su me zaobići sve one stvari s kojima su me „plašili“. Još uvijek imam sve zube, isti broj cipela, normalan ten, spavam i dalje normalno. Zaista uživam u svemu: u kupovini stvari za bebu, u uređivanju našeg stana i njegovih kutaka, priuštim si neka vikend putovanja (i držim fige samoj sebi da ne krenu trudovi), idem na pilates i puno hodam… ali hej, imam još mjesec dana do kraja, neću se „hvaliti“ unaprijed. 

JESI LI IMALA KAKVE POSEBNE ZAHTJEVE ZA VRIJEME TRUDNOĆE? Odgovaram tek na treće pitanje i pitam se jesam li ja uopće tipična trudnica haha. Nikakvih posebnih želja oko hrane nisam imala, kao ni pojačan apetit. Nisam imala ni neke nagle promjene raspoloženja i mislim da je moj muž poprilično dobro prošao. Ovaj put! 

NAJDRAŽI ODJEVNI PREDMET ZA VRIJEME TRUDNOĆE? Ne mogu izdvojiti nijedan predmet. Jako mi nedostaje da obavim jedan dobar shopping, dosadila mi je već sva odjeća koju imam. Nema mi smisla gomilati trudničku robu pa uživam jedino u kupovini cipela i torbica. Zapravo, da se ne lažemo, trošim sve novce na kupovinu dječje robice koju bih najradije sama obukla koliko je slatka.

NAJBOLJI I NAJGLUPLJI SAVJET KOJI SI DOBILA? Ježim se na komentare poput onih da mi je gotovo uživanje i da sad, kad sam trudna, moram sjediti doma i odmarati. Ili još gore – „Život će ti prestati kad dobiješ dijete, vidjet ćeš!“ Ovo prvo sam dokazala, prije svega samoj sebi, da su to samo izgovori za one koji ni inače nemaju baš neku veliku životnu energiju, a ovo drugo tek želim pokazati da su u krivu. Nadam se da će moj dečkić surađivati i uživati s nama u milijun prekrasnih životnih situacija koje jedva čekam da mu otkrijemo! Zaista bih poručila svim budućim trudnicama – Imajte na umu da ste trudne, a ne bolesne! Naravno, pod uvjetom da je sve u redu.

ČEGA SE NAJVIŠE BOJIŠ KOD PORODA? Poroda haha! Boli i trajanja. Drugo pitanje

KAKO ĆETE NAZVATI BEBU? To ću još kratko ostaviti za sebe. Zasad ga zovemo baby L i to mi je postalo toliko slatko da mi dođe da ga tako i nazovemo haha.

ČEGA SE NAJVIŠE BOJIŠ  KADA POSTANEŠ MAMA? Prvog dana kad dođemo doma. Što ćemo nas dvoje sad  sami s njim J Ma iskreno, ne razmišljam o ničem kroz neki strah. Snaći ćemo se kao što su se i drugi snašli i voljela bih samo da što prije nađemo neki zajednički ritam. I nadam se da me moja okoloočna krema neće izdati!!!

ŠTO MISLIŠ HOĆEŠ LI BITI POPUSTLJIVA ILI STROGA MAMA? Netko će od nas dvoje morat biti strog, a to će vjerojatno biti mama zvana control freak.

KAKO ĆEŠ POSTUPITI KADA TI SE DIJETE POČNE BACATI U TRGOVINI PUNOJ LJUDI? Ajmo se vratiti na ono pitanje – Čega se najviše bojiš kad postaneš mama? Mogu li promijeniti odgovor i odgovoriti ovim pitanjem, a na ovo izbjeći odgovor?