KEKSI TERETANA – POSTPARTALNI FITNESS

Danas je jako moderno iz rađaone utrčati u teretanu. I Ana Kurnjikova je nema dva tjedna od poroda blizanaca, na prostirci sa privatnim trenerom – BEZ TRBUHA.

Pa kako Ana? Mislim da je u pitanju neka čarolija. Neki nagađaju čak i da je djecu rodila surogat majka. Ali ostavit ćemo ove tračeve za neki časopis, mi smo ovdje došle raditi ozbiljne promjene.

Da budemo potpuno realne, i mi smo to slično radile. I mi smo relativno rano počele vježbati i uspoređivati se sa svim tim izretuširanim ravnim trbusima i pitale se pa dobro ženo kad ti spavaš?

I mi smo kao i ti bile umorne, depresivne, pa sretne pa opet depresivne. I nama se nije dalo, pa smo se valjale po podu i izmišljale sve samo da se ne pokrenemo. Pa samo se vagale i štipale za svu tu viška kožu koja je zapravo salo, ali mi ćemo je zvati koža viška.

NIje jednostavno dozvoliti takvu promjenu na svojem tijelu i biti potpuno ravnodušan prema tome. Bez obzira što je ta promjena značila jednu dobru stvar, jednu pozitivnu promjenu koja će cijelog života biti pored tebe i zvati te mama. Normalno je da želiš opet biti ista kao i prije, stati u iste traperice, suknju i štikle.

MI znamo kako je potreba da staneš u te trapke zapravo porteba da opet budeš stara ti. Ali moraš znati da je nova ti u gradu, i da je ona mama, snažnija, odgovornija i senzibilnija ti.

Ne moraš biti najfit u dva mjeseca, niti šest, ma niti godinu dana. Nikoga zapravo nije briga koliko si kila skinula u trinaest dana uz samo jednu jabuku dnevno.

Bitno je odabrati i usvojiti zdrav način života općenito, krenuti bilo kada i odlučiti se na to na duge staze. Rezultati će doći kada se prestanete vagati, bjesomučno vježbati bez smisla i uspoređivati se sa Instagramom.

Nama je ipak možda bilo lakše nego tebi. Sada ću vam objasniti zašto. 

Krenule smo kad smo osjetile da možemo. Radile smo jednostavne vježbe, doma na podu svaki dan ili svaki drugi, ili jednom tjedno ili kad smo mogle/stigle.

Ali vježbale smo ne zato jer smo morale imati ravan trbuh #litoidemala, nego zato jer smo jednostavno ovisne o vježbanju i osjećaju koje nam ono pruža. I napravile smo rezultate, svaka različite jer smo mi različite.

Zašto pišem u množini?
Zašto je bitnije imati zdrav stav o svojem tijelu PRIJE nego poslije poroda?

Koliko je teško pokrenuti se i vježbati nakon poroda? Koji su naši trikovi?Prava istina iza trudničkih kilograma i zašto se nije dobro uspoređivati sa drugima. Jedan trening i jedna banana. Ne otkrivam više, pogledajte video.


MARGARITA

Mama po zanimanju, boss lady po zvanju. Rođena sam u Jelsi na otoku Hvaru, gdje sam provela djetinstvo, živim i radim u Zagrebu.  Mama sam jedne tanzmanijske nemani koje se zove Cvita, i od nedavno jednog malog slatkog dječaka po imenu Rudi. Veliki sam zaljubljenik u sport, ne mogu se kontrolirati u dućanima sportske opreme i imam previše tajica sa histeričnim uzorcima. Imam neku vrstu adhadea sa hobijima i zanimanjima, tako da volim obožavam piliti stvari, šivati, raditi nakit, i voziti motor. Najradije se izražavam kroz pokretne priče – kadrove filma, što ćete imati priliku ovdje vidjeti.

Instagram: @margot_margarita
YouTube: Margot