6 BEAUTY SAVJETA ZA UMORNE MAME

Drage Supermame,

Umorna sam. Umorna sam ujutro, popodne, navečer i po noći. Stalno. Ispada da se stalno žalim na nešto, ali trenutno je tako. Tempo mi je u zadnje vrijeme malo žešći i osjećam se nemoćno iako imam hordu ljudi oko sebe koji su od pomoći, ali svejedno, na kraju dana ja sam njihova mama i ja sam ta koja u biti sve odrađuje. Biti roditelj danas je najteži posao na svijetu, a pogotovo su velika očekivanja od nas žena kao majki. Moramo briljirati na svim mogućim poljima. Divim, ali divim se onima koji nemaju bake i dide na raspolaganju bar tu i tamo. Tim roditeljima treba podići spomenik.

Meni je trenutno najveći problem nespavanje i od tuda sve kreće. Zato sam po danu umorna, pospana, nefokusirana, nervozna i razdražljivija nego inače i onda se hrpa drugih stvari na to nadovezuje. Za sve je kriv taj tzv. “beauty sleep”. Osmosatno spavanje je meni sada samo nekakva daleka fantazija. U galaksiji, dalekoj, dalekoj. Kao da nikad nije niti postojalo. Pošto si ne mogu osigurati potrebnih 8 sati sna već sigurno u pola manje (da, pola kad se zbroje sva buđenja), moram naučiti kako to dobro sakriti, odnosno podijelit ću s vama 6 savjeta za dobro “fejkanje” kako bi ličile na sebe tijekom dana. Ovo je za sve mame koje ne spavaju.

1. Koristite masku kako bi osvježili lice

Maske za lice se nježno upiju u kožu i koža izgleda hidratizirano i mekano. Maska nije gruba za lice pa s njom čak možete i spavati kako bi se što bolje upila u kožu i kad se probudite izgledat ćete skroz svježe. Minimalni trud, a maksimalni sjaj! Moja preporuka je Clinique moisture surge overnight mask.

2. Trik s hladnom žlicom

Svi znamo kako neprospavana noć šteti tenu, a posebice je to vidljivo na očima pa ako trebate na brzinu izletjeti iz kuće i potreban vam je brzopotezni trik za oči, evo ga. Smiješno zvuči, ali uzmite hladnu žlicu i stavite ju na oči, držite par minuta, a ona će zategnuti kožu. Vrijedi isprobati!

3. Prekrivanje tamnih krugova

Tamni krugovi idu ruku pod ruku s umornim očima. Moj savjet je stavljanje korektora na područje oko očiju. Najbolje ga je nanijeti prstima. Moja preporuka je Maybelline Fit me korektor za srednje i jače pokrivanje te MAC Pro Longwear za mat pokrivanje.

4. Zavijte trepavice uvijačem

Zavijanjem trepavica dobit ćete efekt da izgledate budno i naspavano iako se borite sami sa sobom. Izvrstan je Shu Uemura eyelash curler iako ih ima puno na tržištu koji su odlični. Na svakom oku držite uvijač 15 sekundi. Ponovite prema potrebi.

5. BB krema

Kad se ujutro spremate za posao ili u kupovinu, bilo gdje, držite se svoje provjerene beauty rutine s jednostavnim make upom. BB kreme su odlične za to, pogotovo sad kad nam dolazi toplije vrijeme pa nam je i draža laganija podloga. One imaju i zaštitni faktor pa je izvrsna za ljeto. Preporuka je Rimmel BB cream matte.

6. Investirati u odlazak profesionalcu za oblikovanje obrva

Odvojite si vrijeme i odite profesionalcu da vam uredi obrve. Obrve na licu mogu uljepšati izgled osobe ili ga uništiti zato pripazite i ne pretjerujte. Ako nemate vremena otići kod nekoga tko se time bavi, ima ih mnogo na tržištu koji su spremni doći k vama i tko će vam sugerirati najbolji oblik u odnosu na Vaš oblik lica.

Nadam se da su vam se savjeti svidjeli i da će biti od koristi u dane kad se nećete osjećati odmorno i spremno ustati na prvi zvuk budilice.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar