maderoterapijom u borbu protiv celulita

Iako se po vremenu vani ne bi reklo, ali uskoro nam stiže toplije vrijeme pa smo se odmah počele zamišljati u proljetno ljetnim outfitima. To naravno povlači pitanje kila, tena, celulita… I iako su naša majčinska tijela najljepša na svijetu, baš kao prave žene, nikad ne možemo biti dovoljno zadovoljne. Nedavno smo (od naše Eve @nepopolnamama) čule za novu metodu protiv celulita; maderoterapiju koja je pravi hit u susjednim nam zemljama, a odnedavno se može pronaći i u nekolicini zagrebačkih studija. U potrazi za odgovorima o maderoterapiji; kako i sa čime se izvodi, koliko traje tretman, koje sve dijelove tijela obuhvaća, boli li i koliko dolazaka je potrebno da bi se vidio rezultat, uputile smo se, na preporuku naše @margot_margarite, u FIT&Healthy Studio u Gračanima gdje nas je ugostila simpatična fizioterapeutkinja Ivona, koja je ujedno i certificirana za provođenje tretmana maderoterapije te nam odogovorila na sva naša pitanja, i više od toga.

Pa krenimo redom. Maderoterapija je posebna tehnika masaže, porijeklom iz Kolumbije, koja se izvodi posebnoanatomski dizajniranim drvenim oklagijama, rolerima i valjcima! Upravo riječ madero na španjoslkom znači drvo, pa s obzirom na drvene instrumente možemo reći da je ovo 100% prirodna metoda. U osnovi ove anticelulitne tehnike je stimulacija limfne drenaže, što je prvi i osnovni korak u borbi protiv upornog celulita! Maderoterapijom se, za razliku od klasične anticelulitne masaže, mnogo lakše i brže postižu rezultati. Terapeuti koji su imali prilikuprimjenjivati i jednu i drugu metodu, kažu da je očekivani učinak masaže oklagijama, čak duplo bolji od uobičajene anticelulitne masaže! O efektima na cjelokupno zdravlje da i ne govorimo. Dobra limfna drenaža, jednako je dobar detox cijelog tijela i uravnoteženo funkcioniranje imunološkog sustava.

Sami tretmani traju od 30 do 60min, ovisno koji dio tijela obuhvaćaju, a obično se radi o nogama, stražnjici i trbuhu, s tim da se tretirati mogu i ruke i lice. Za što bolji rezultat preporučuje se napraviti jednu do dvije serije od po 10 tretmana, sve ovisi koliko je pojedino područje zahvaćeno celulitom, a prvi rezultati mogu biti vidljivi već nakon 3. tretmana. Tretmani se rade svaki drugi ili svaki treći dan, kako bi se otpadne tvari sasvim izlučile iz organizma, a ne preporučuju se u trudnoći, prva 4 mjeseca dojenja, prvim danima menstrualnog ciklusa, kod venskih bolesti, srčanim bolesnicima i dijabetičarima.

 

Bol tijekom i nakon prvih nekoliko tretmana je moguća, kao i kod klasične anticelulitne masaže. Neke osobe na tretmanu samo uživaju, a neke osjećaju nelagodu, najčešće dok se prelazi preko dijelova koji su ozbiljno zahvaćeni celulitom. Također je nakon prvih par tretmana moguća pojava modrica, koje se povuku nakon par dana.

Nakon otprilike 4. tretmana može vam se činiti da je stanje gore nego kad ste došli, ali to je samo zato što će celulit probiti na površinu, a to je i poželjno obzirom da ga je onda lakše potpuno iskorijeniti.

Iako će ovu metodu isprobati većinom žene, ona je itekako pogodna i za muškarce kojima pomaže pri skidanju „pivskih trbuha“. Blagodati maderoterapije su sljedeće:

  • Otklanjanje celulita, masnog tkiva i toksina iz tijela
  • Preoblikovanje tijela
  • Smanjenje opsega
  • Ljepši tonus kože
  • Oblikovanje i podizanje stražnjice
  • Opuštanje tijela i uma
  • Smanjenje mentalne i fizičke napetosti
  • Poticanje na rad organa i cirkulacije krvi i limfe
  • Smanjenje boli u mišićima.

Obzirom da se maderoterapijom potiče limfni sustav, preporučljivo je piti više vode kako bi se masne i štetne tvari u što većem postotku i što kraćem vremenu izlučile iz organizma.

Za što učinkovitiji rezultat uvijek je dobro uz tretman i vježbati odnosno ići na tjelesnu aktivnost po želji te paziti na prehranu.

I za kraj, ne dajte da vas prestraši izgled oklagija, iako izgledaju kao sprave za mučenje, one će vam, uz nas ubrzo postati najbolji saveznik u borbi protiv tvrdokornog celulita i masnog tkiva. Zašto uz nas? Pa zato što vam, u suradnji sa FIT&HEALTHY Studijom, darujemo 10% popusta* na paket tretmana maderoterapije, a dvije mame imaju šansu osvojiti pakete od po 5 tretmana u darivanju na našoj Facebook i Instagram stranici, sretno! ?

*10% popusta odnosi se na Pakete od po 5 i 10 tretmana maderoterapije te Kraljevski tretman u FIT&HEATHY Studiju u Zagrebu, Gradišće 5. Prilikom kupnje je potrebno reći kod: Supermame. Popust se obračunava na ukupnu cijenu navedenih paketa kupljenih do 01.05.2018. godine.