5 GREŠAKA KOJE RADIMO, A DODAJU GODINE LICU

Drage Supermame,

Protekli tjedni su mi bili toliko zamorni da nisam mislila da ćemo se ikad iz toga iskoprcati. Viroze i boleštine su navalile kao niti jedne godine dosad. Prvo starija bolesna, zatim ja (a sve mi mame znamo kako je biti bolestan uz dvoje male djece), onda mlađa pa suprug i onda opet ispočetka svi redom. Stvarno smo već bili pomalo ludi od svega. Bila sam izvan pogona, svega..od kava s prijateljicama pa do Instagrama i objava. No, evo me ovaj petak s novom temom za moje drage supermame.

O ovoj temi već dugo želim pisati, ali uvijek nekako krenem razmišljati o nečemu drugom što mi se mota po glavi, ali evo konačno je i ovo došlo na red. Riječ je o pogreškama koje žene rade prilikom šminkanja i koje dodaju godine licu, a to je ono što bismo trebali izbjegavati no to je nešto što često vidim na licima žena po gradu. Kod mene je opaka ta profesionalna deformacija jer možeš imati dvije različite cipele i koliko god ja obožavam modu, prvo ću primijetiti krivo iscrtan eyeliner ili prenaglašene obrve nego te cipele koje se vide iz aviona.

Ovaj petak vam donosim 5 pogrešaka koje možete napraviti svom licu i zbog kojih ćete izgledati starije nego što jeste.

1.Pretjerano počupane obrve

Svi koji imalo prate modu znaju da su devedesete trenutno in, ali u svemu osim u tankim obrvama. Joj kad se sjetim sebe i svojih frendica kako smo znale pincetom čupati obrve da budu savršeno tanke i bile smo si cool. Kad se sjetim tankih obrva sjetim se predivne Charlize Theron koja je tek nedavno promjenila oblik svojih obrva. Oduvijek ih je imala super tanke, a koja šteta na takvom prekrasnom licu. Baš su odudarale. Nisam pobornik niti onih tzv. “instagramskih” debelih, nego recimo prirodno-debljih, takvih da uokviruju lice i da ih ne primjetiš odmah. Kako starimo tako naša koža postaje tanja pa pretherano čupanje može napraviti štetu da vam nikad više ne izrastu dlačice na nekim mjestima gdje su nekad bile. Dobro ih je lagano popuniti olovkom ili sjenilom i napraviti oblik koji ističe konture vašeg lica. Ako mislite da ne možete sami odrediti svoj oblik potražite pomoć stručnjaka.

2. Preskakanje nanošenja primera

Glavna svrha primera je osiguranje glatke, osvježene kože na koju dolazi šminka. Zašto je to važno? Ako to ne napravimo, sve što nanosimo od podloge, pudere i korektore odlazi u bore i naglašava ih. Većina današnjih primera uspije čak i prekriti nedostatke na licu i osvježiti ten. Uz to, šminka na licu bolje prijanja i duže traje.

3. Krivi odabir pudera

Bilo da je riječ o tekućem, kremastom ili onom u kamenu, važno je odabrati onaj koji najbolje odgovara tenu i ne nanijeti ga previše jer mislimo kako prekrivamo nedostatke nanoseći više, a u biti radimo suprotan efekt jer će se višak uvući u pore i bore bez obzira na primer ovaj put i one će postati uočljivije. Radije manje podloge i dobar korektor koji prekriva nedostatke.

4. Bez rumenila

Koža kako starimo gubi svoj prirodni sjaj. Tada možemo potražiti pomoć svoje šminke. Odabrati rumenilo sa česticama koje sjaje unutar rozih nijansi. Morate pripaziti da ga pravilno nanesete na najviši dio jagodica. Važno je da se ne vidi linija gdje rumenilo počinje i gdje završava, nego da se četkicom to dobro izjednači.

5. Nanošenje maskare na donje trepavice

Obožavam maskaru! I nanosim ju i na donje trepavice, ali važno je ne pretjerati. Nekako uvijek nanesem dva sloja na gornje i ne umačem četkicu ponovo u maskaru nego od onoga što je ostalo nanesem na donje trepavice. Na taj način ne skrećem pažnju na podočnjake i bore koje se počinju javljati.

Grešaka ima još, ali sam se ovaj put odlučila za ovih 5. Ukoliko znate za još neke vrijedne spomena, slobodno komentirajte.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar