SUPERINSTAMAMA @sagitta.hr

Supermama Marica i njezin bajkoviti insta profil @sagitta.hr za koji nam je zapelo oko otkrila nam je koliko vremena provodi pripremajući “pozornicu”, odakle crpi ideje i koji je profili inspiriraju. Sretne smo što i naše mame imaju oko za ovako kreativne Insta scene. Marica je supermama čarobne sedmogodišnjakinje i jednogodišnjeg vragolana. Sa suprugom se nakon studija i života u Zagrebu / Ljubljani odlučila za odlazak na selo, što niti jednog trenutka nije požalila. Preko instagrama se zaljubila u fotke spavajućih beba u scenama. U početku je kopirala neke popularne scene, ali je ubrzo prešla na osmišljanje vlastitih. 

Kako si odlučila postati „instamama“? Sve je počelo s drugom trudnoćom i odlaskom na rodiljni dopust. Pratila sam nekoliko instamama, svidjelo mi se sheranje savjeta, komunikacija, sve u svemu pozitivno ozračje u tom instamama krugu. Nakon poroda sam odlučila prebaciti profil na javno i pridružiti se. Nisam požalila, imam osjećaj kao da veliku većinu tih mama poznam i kad god trebam neku pomoć ili savjet znam koga pitati.

Odakle crpiš ideje za fotkanje svojih uspavanih klinaca? Na samom početku ideje su dolazile od drugih instamama ili Pinteresta. Ubrzo mi je to postalo nezanimljivo, što će mi fotka scene kakvih je pun instagram. Odlučila sam kako neću fotkati scenu ako je sama ne osmislim. Jednostavno sam se “zarazila” i stalno mi je padalo nešto novo na pamet…neke ideje do danas nisu realizirane ali nadam se kako će biti uskoro. ?

Koliko vremena traži namještanje za dobru fotografiju? Da budem skroz zadovoljna sa scenom treba mi jedan dan da si posložim sve u glavi, zatim počinje proces izrade scene. Većinom imam sve rekvizite doma (imam curicu od 7 godina i punu sobu igračaka), dok je nekad potrebno nešto kupiti ili sašiti. Sve šijem sama i vrlo malo toga baš kupim a često i dobijem nešto pa mi odmah padne na pamet neka scena; kao recimo kad je dobio bež mantil i lupu (odmah sam viknula; to je InspectorClouseau).

Ne strahuješ da ćeš probuditi bebu dok spava? Ovo je u 99% slučajeva prvo pitanje koje mi postavljaju druge mame kad se raspituju oko izrade scena. Svaka scena je rulet? Nikada nisam 100% sigurna kako se neće probuditi. S vremenom sam naučila prepoznati onaj pravi san. Sve pripremim prije, obučem ga kad je vrijeme za spavanje i kad utone u san samo ga ubacim u scenu. Brzo napravim nekoliko fotki a zatim ide još dodatno editiranje scene kad sam sigurna kako se neće probuditi. Nekoliko puta se dogodilo da se probudio pa sam sve morala prebaciti za idući dan, što i nije tako strašno ako niste posuli cijeli krevet stiroporom kao imitacijom snijega ?

Kako izgleda čitav proces namještanja? Najčešće pripremim sve u jutro dok se on još ni ne probudi. Napravim sve kako sam osmislila a igračke i rekvizite si pripremim večer prije kako ne bi gubila puno vremena. Ako imam scenu s granama ili cvijećem to dodam netom prije fotkanja. Kad sam zadovoljna ostavim scenu i čekam popodnevni spavanac. Jednom mi je radnik morao proći kroz sobu na balkon; šok se nije mogao sakriti na njegovom licu kad je vidio krevet pun granja ali ništa nije pitao ?

3 insta profila koja te inspiriraju? Volim kreativne mame i stvarno ih je jako puno na instagramu. Teško je odlučiti se za samo tri ali one koje od početka pratim i  koje me inspiriraju su:
1. @sienna.and.i
2. @the_life_of_aivax
3. @ignjatovamama