ZBOGOM DR. GOOGLE, POZDRAV SAMODIJAGNOSTICI

Prošli tjedan prisustvovale smo otvorenju nove Hartmann trgovine, u blizini Arena centra, ali i otkrivenju za sve supermame koje čim dijete kihne, trče u kvartovski Dom zdravlja ili gore – posežu za dijagnozom na dr.Googlu, novog proizvoda koji će nam olakšati život. Radi se o malim paketićima prve pomoći, paketićima s aparaturom kojom kod kuće možete sebi ili djetetu izvaditi krv i obaviti preliminarne testove. 

Tehnološki napredak i sve veća uloga digitalnih usluga mijenjaju način na koji društvo funkcionira. Iako tehnologija nedvojbeno nudi bogatu podršku, povjerenje je u zdravstvu i dalje jako bitno. Nijedna tehnologija ne može zamijeniti posjet liječniku i liječenje na licu mjesta. To je bio i glavni zaključak Veroval radionice gdje smo iz prve ruke mogle isprobati kućne testove za samodijagnostiku.

Veroval kućni testovi opskrbljeni su uputstvima u kojima je svaki korak detaljno objašnjen, kao i značenje rezultata testa. Korisnicima su tako na raspolaganju Veroval test na droge, test za preventivni pregled želuca i crijeva, test za određivanje razine kolesterola i željeza te otkrivanje upale mokraćnog puta. Alergije i intolerancija na gluten također se mogu testirati Veroval dijagnostikom, a u vrijeme gripe i prehlade vrlo je koristan Veroval test „Pomažu li antibiotici“ kojim se prepoznaje je li uzrok prehlade virusni ili bakterijski.

Kako smo se mi snašle u testiranju i kako je čitav event izgledao, možete pogledati na našem youtube kanalu.