iza ovih torba domaćeg brenda stoji velika obiteljska priča

MIKO urban ethno fashion obiteljski je projekt koji je iz ljubavi prema modi, dizajnu i umjetnosti prerastao u domaći brend koji stvara ženske torbe. Iza ovog hrvatskog brenda stoji velika obiteljska priča i duge godine. Motivi Šokice i Šokca koji krase njihove torbe nastali su prije skoro 16 godina. Naslikao ih je slobodan umjetnik- Miljen Šimunić (1964.- 2006.) te je to ujedno i zadnji ciklus radova koje je Miljen naslikao. Nakon 2006. godine priča o Šokici i Šokcu stavljena je na veliku pauzu, a njihove portrete vidjela je nekolicina ljudi.

No, prije četiri godine, velika ljubiteljica mode i dizajna, Mirela Šimunić-Vučko, odlučila se na veliki korak. Odlučila je prikazati Šokce većem broju ljudi uz dizajnersku intervenciju. U projekt priključuje svoju kćer Mateu, koja je pratila očeve umjetničke stope i završila kiparstvo na Likovnoj akademiji. Tu negdje konkretno počinje njihova priča.

Brend za javnost postoji skoro dvije godine, a u tom periodu predstavili su šest kolekcija ženskih torbi, a najnovija- SAND kolekcija izašla je prije nekoliko dana.

Kolekciju zasada čine tri modela torbi: Trapeze bag, Basic sand ruksak i najnovija Cork bag- torba od pluta, a uskoro izlazi i novi model torbe.

Za kolekciju su karakteristični pješčani tonovi te svaka torba sadrži ručno izrađene drvene ručke i naravno, motiv Šokice i Šokca na drvenim ovalnim pločicama koji su zaštitni znak brenda.

“Trudimo se ženama ponuditi nešto posebno što će svojim dizajnom podići odjevnu kombinaciju, a opet nešto što je jednostavno nositi i kombinirati. Torbe dorađujemo do onog trenutka dok same nismo u potpunosti zadovoljne i svjesne da smo napravile dobru stvar. Još uvijek nam je baza na ženskim torbama jer su nam torbe ujedno i slaba točka, kao i većini žena, ali se veselimo nadolazećem periodu jer u planu imamo predstaviti i prvi MIKO odjevni predmet.”

Za studijske fotografije kolekcije zaslužan je slobodan fotograf pod pseudonimom Krug, a za fotografije u eksterijeru zaslužna je fotografkinja Stella Mešić koja je kolekciju predstavila u najboljem svjetlu.

Torbe se zasada mogu naručiti putem Facebooka i Instagram profila @miko.urban.ethno.fashion te putem maila: miko.urban.ethno@gmail.com.