MOŽEMO LI SE RIJEŠITI STRIJA NAKON TRUDNOĆE

Drage Supermame,

Prošla sam kroz dvije trudnoće koje su bile uredne od samog početka i zbilja sam uživala u njima jer sam se mogla kretati i guštati u svemu. Jedino što me omelo su bili nakupljeni kilogrami, njih čak 23 u obje trudnoće. Uvijek sam se bojala onog mjesečnog vaganja i nosila najlakšu odjeću iz ormara taj dan, tajice, majicu i balerinke, bez obzira što je pred kraj obiju trudnoća već bila kasna jesen i zima. Srećom, sve je proteklo uredno bez obzira na kile. No, ono što meni sad predstavlja veliki problem su strije koje su nastale u drugoj trudnoći od mog ooogromnog trbuha. Ljudi su me znali pitati nosim li blizance.

U prvoj sam trudnoći redovito mazala trbuh bademovim uljem i Mustelinom kremom protiv strija. Na kraju ih je bilo jako malo, jedva primjetno. No, u drugoj moram priznati nisam bila redovita u mazanju. Nekako sam preskakala dane, ulijenila se i naravno, dobila ih jako puno i tko mi je kriv za to nego sama ja.

Kad su već tu, kako ih se riješiti i može li se uopće? Ovdje definitivno pali ona izreka: Bolje spriječiti nego liječiti. No što je, tu je. Moj trbuh je bio baš jako velik da sam mislila da će se raspuknuti od napetosti. To me ponukalo da čitam i istražujem o strijama i zanimalo me što kažu stručnjaci.

  1. Kreme protiv strija Ima ih puno na tržistu i mogu smanjiti pojavu strija ako ih se krene koristiti na vrijeme i redovito. Ja sam se odlučila ponovo isprobati Mustelinu pa ću nakon nekoliko tjedana korištenja napraviti recenziju.
  2. Prehrana Tko bi rekao da prehrana ima veze s time? Hrana koja sadrži vitamine C, A i posebno E su povezane sa zacjeljivanjem kože i općenito zdravljem kože. Ta hrana manje napuhuje i pomaže koži zadržati svoju elastičnost. Vitamin C je povezan pak s kolagenom, a kolagen je direktno povezan s kožnom elastičnošću. Važno je spomenuti kokosovo i maslinovo ulje jer su puni zdravih masnoća što također doprinosi elastičnosti kože. Dakle, što više ih uključiti u prehranu.
  3. Lasersko uklanjanje i kozmetičke operacije Od svega navedenoga ovaj način je najbrži. Laser pomaže smanjivanju crvene kože strija tako da one budu manje vidljive. Ako se redovito odlazi na tretmane, ima pozitivnih rezultata. Ti tretmani više nisu niti toliko skupi kao prije.

O svojim iskustvima pišite u komentarima na portalu, Facebooku i Instagramu.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar