ČOKOLADNA FANTAZIJA IZ DJETINJSTVA

Postoje neki mirisi i okusi koji te vraćaju u djetnjstvo. Ovaj kolač me zaista vraća unazad u prošlost: I dok je moja mama ovaj kolač zvala “torta mižerija” vjerojatno po skromnosti u namirnicama i njegovoj jednostavnosti, ja sam ga odlučila malo prilagoditi današnjem vremenu, dati mu neke nove sastojke, obogatiti ga pravim organskim kakaom i tamnom čokoladom čime se s pravom može reći da je sada ovaj kolač postao pravi “bogati ljepotan”.

Potrebni sastojci za jedan pleh (onaj standardni pleh za pečenje kolača dimenzija cca 33×22 cm) :
500 ml jogurta
50 g kokosovog šećera
1 žlica meda
2 žlice organskog kakaa
250 g pirovog brašna
3 žlice otopljenog maslaca

Za glazuru:
200 g tamne čokolade sa 60% ili 70% kakaa
2 žlice otopljenog maslaca
10 žlica vode
10 žlica mlijeka

Postupak izrade:
Sve sastojke pomiješajte i miskajte nekoliko minuta. Smjesu izlijte u tepsiju/lim veličine cca 20×30 cm, prethodno premazan maslacem i obložen papirom za pečenje. Kolač pecite ga u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta. Kada se kolač ohladi, prelijte ga još vrućom (obavezno) glazurom od čokolade. Djeca će ga obožavati.


IVA

Mlada mama jednog živahnog trogodišnjaka Roka i još nestašnijih devetnaestomjesečnih blizanaca, dječaka Mare i djevojčice Roze. Njezin je život poprilično kaotičan, ubrzan, naporan, ali jako bogat i prepun smijeha, suza, zagrljaja i pusa. Vesela, hiperaktivna, dijete u duši, pa se vodi onom „Ne prestajemo se igrati zato što starimo; starimo zato što se prestanemo igrati“. Bivša vrhunska sportašica, zaljubljenica u triatlon i prirodu, kako sada ne stiže 3 sporta u jednom, ipak aktivno trči i natječe se. Trenutno završava specijalisički diplomski stručni studij za specijalista trenerske struke. Voli kuhati, obožava fotografiju i jesti čokoladu, obožava trčanje i plivanje, voli planine, ali više od svega voli miris ljeta, mora i obiteljsku jedrilicu, te jedva čeka novo krstarenje sljedećeg ljeta!

Blog: Magic Sweet Cuisine
Web: Iva Tomic
IG: @ magic_sweet_cuisine