SKUPA VS. JEFTINA KOZMETIKA – KOJI JE VAŠ ODABIR?

Drage Supermame,

Zadnjih dana sam dosta obilazila trgovine s kozmetikom i primijetila kako su cijene većine proizvoda narasle, a pošto ih pratim godinama, znam. Kupiš dva, tri proizvoda i ode 500kn. Prva ću priznati da su skupocjeni kozmetički proizvodi kvalitetni. Imaju bolju formulu, često duže traju i dolaze u ljepšem pakiranju. No pitanje je: jesu skuplji proizvodi vrijedni ulaganja u usporedbi s jeftinijom kozmetikom? Odgovor je, možda!

“Ulaganje” je relativan pojam. Ukoliko na dispoziciji imate 100kn za potrošiti, bilo koji make up proizvod će biti investicija za vas. Dok za neke druge je i 1000kn unutar budžeta.

Dobro je držati se ovog pravila: ako neki proizvod nosiš svaki dan i traje 6 mjeseci, tada je definitivno vrijedan ulaganja.

Zato vam danas donosim i jednu i drugu varijantu. Spomenut ću po 4 para proizvoda kozmetike od kojih je jedan skuplji, a drugi povoljniji. Oba imaju istu svrhu.

Primjerice, krenimo od podloge koja je jako važna i oni skuplji proizvodi će često bolje izgledati na vašoj koži. Kod nekih se zbilja primijeti razlika. Moj najdraži je definitivno Sisleyev (850kn). No često se zbog cijene odlučujem za povoljnije varijante. Jedan od meni omiljenih i cjenovno pristupačnijih je Armani Luminous Silk (oko 350kn). Često ga koristim na klijenticama i preporučam ga svima koji žele lakšu podlogu, a ne masku na licu. Ne prekriva velike ožiljke, stoga nemojte na njega računati ukoliko tražite podlogu koja će sve nedostatke u potpunosti prekriti. Puder je lagan i prozračan. Dok s druge strane imamo Bourjoas Healthy Mix koji je odličan omjer cijene i kvalitete (116,90kn), upola je jeftiniji i jednako dobro prekriva i isto tako nema osjećaj težine.

Zatim bih spomenula kremicu za lice koja je važna stavka, ako ne i najvažnija u svakom beauty ritualu. U uži izbor definitivno ulazi skupocjena Sisley krema na bazi krastavca (oko 900kn) i L’Orealova dnevna krema protiv prvih bora. Obje su za mješovitu kožu. Koristila sam obje i naravno da je tu Sisley puno “jača”, ali kad nam je ona nedostižna, itekako će poslužiti i ova druga s popisa. Njega iz L’Oréal Paris laboratorija djeluje trostruko: smanjuje bore, vraća koži elastičnost i preoblikuje konture lica. Po prvi put, učinkovitost L’Oréal Paris kreme korištene tijekom 8 tjedana, uspoređena je s jednim laserskim tretmanom na borama oko očiju, a rezultati su zadivljujući po priči klijenata. Odlična za ljeto je lagana Avene Hydrance Optimale. (90kn). Kad su ova dva proizvoda u pitanju uvijek sam nekako za ulaganje jer mislim da će nam lice jednog dana biti zahvalno.

Druga dva kozmetička proizvoda koja bih spomenula su ruževi i maskare koji su dosta trošni pa sam nekako mišljenja da se može pronaći puno jeftinija opcija jer ih dosta često moramo kupovati. Odlični su mi Dior i Chanel, pogotovo u jakim nijansama poput crvene. Estee Lauder ima također izvrstan izbor nijansa. Njihova zamjena je svakako Golden Rose, pogotovo u mat verziji i L’Oreal. Odlično su pigmentirani i dugotrajni. Isprobajte!

Zadnje na današnjem popisu se našla maskara. Jedna od meni najvećih favorita je Chanel Waterproof Mascara (oko 260kn). Alternativa njoj bi bila Bourjois 1 Second i L’Orealova 2000 Calorie (do 100kn). Obje su odlične i cjenovno dosta ispod Chanelove. Chanel je Chanel, ali Bourjois i L’Oreal ne zaostaju puno za njom. Imaju jako dobar učinak za naglašavanje trepavica. Naravno, ne čine čuda. Ukoliko želite čuda, ipak Ćete morati otići na ugradnju trepavica. Rijetke su žene koje imaju prirodne duge, guste i crne trepavice. Za sve nas ostale su kombinacije maskare, uvijača i ponekad jednokratnih trepavica neizbježne, tek toliko za gušt.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar