GDJE JE NESTAO #BIKINIBODY?

Budim se jutros, prolazim ispred ogledala u gaćicama i potkošulji. Ništa od mog #bikinibody-a ovo ljeto. Nisam još počela od ponedjeljka, a vjerojatno neću ni od sljedećeg. #nemrem Od žene koja je obožavala vježbati i slobodno vrijeme provodila u teretani, sada tu mrvicu slobodnog vremena što imam navečer provedem na kauču ispred neke najljigavije romantične komedije, ako ne zaspem direktno sa malim u 21.30. Pa se probudim u 23 i spremam suđe koje mi je ostalo od večere.

Svatko može naći 15 minuta za vježbanje dnevno. Bitna je samo volja. Dobra organizacija. #nemrem

Preumorna sam. Nema mi tko čuvati dijete. Nema mi tko skuhati. Radim 8 sati dnevno. Jedino što moja bedra vide posljednjih par mjeseci je plastična stolica. Zalijepim ih ujutro u 9 i odlijepim oko 16.00.

Prošli tjedan sam odlučila, počinjem. Nema izgovora, nema isprika. Odradila sam 4 dana HIIT-a i stala. Mi mame zaista nemamo vremena za sve. Nemamo i točka.

U Italiji je nedavno izašla reklama za jedan auto i ide ovako. Majka se diže u 6, inače je uspješna zaposlena žena, naravno. Sprema djecu, sprema sebe. Blista. Odlazi sva nasmijana na posao koji obožava. Prije toga stavlja svoju sportsku torbu u prtljažnik od auta. Nakon posla, a završava u 18.00, odlazi na plivanje. Sat i pol. Poslije plivanja odlazi u dućan i dolazi doma u 21.00. Djeca ju čekaju sva nasmijana i raširenih ruku. Trebam li uopće komentirati? Samo ću reći da onaj tko je radio ovu reklamu sigurno nema djecu. Ali sigurno ima #bikinibody. Ili nije žensko.

Bikini body. Što je uopće bikini body, postoji li neka definicija? Jel imaš bikini body samo ako si fit kao Renata Sopek? Ili ako ti guza stane u one sve manje gaćice kupaćih kostima, gdje ne znaš što ide naprijed a što iza? Ili one koje imaju milijun trakica koje ti tvoje “ljubavne ručke” izrežu na 10 komada?

Imaš li bikini body ako imaš celulit? Ili one koje imaju celulit nisu dostojne tog epiteta?

Ovog ljeta meni će trebati samo jedno tijelo. Ono koje će svoje dijete učiti plivati. Ono koje će se s njim igrati u pijesku i loviti ga po plaži na sve strane. Ono koje će željno iščekivati pola sata solo sunčanja. Ono koje će pojesti barem jedan sladoled dnevno. Ono koje mora izdržati dugo toplo ljeto sa živahnim trogodišnjakem.

U kojem bikiniju, to još ne znam.

A ovaj video je sve, pogeldajte ga ako već niste!


MARTINA

Supermama jednog uvijek nasmijanog dječaka koja već više od jednog desetljeća živi na talijanskoj adresi. Romantična i sarkastična, opsesija su joj blogovi i digitalni mediji. Funkcionira poprilično dobro s obzirom na konstantan nedostatak sna. Najbolje ideje dolaze joj rano ujutro uz prvu neizostavnu šalicu kave dok svi još spavaju. Voli uživati u lijepim i jednostavnim stvarima poput tanjura dobre pašte, čaše crnog vina, Instagrama, dobre knjige kad uhvati vremena, šetnji po Ikei kad nema gužve, maštanja i trčanja. Voli kreativne i zanimljive ljude, inspirirati i biti inspirirana.

@ouritaliandays