LJETNA BEAUTY NJEGA

Drage Supermame,

Svi smo pod dojmom THE utakmice protiv Engleza. Bila sam toliko nervozna zadnjih par dana da se nisam mogla koncentrirati na pisanje svoje kolumne nego samo razmišljala o Svjetskom prvenstvu. Pišem ju doslovno 5 do 12. Sutra idem na more i jako se veselim jer mi je potreban odmor iako s dvoje male djece i nije neki odmor za roditelja, ali svejedno ću reći odmor. 

Kad se krenem pakirati, tu nema kraja. Brzo popakiram odjeću, ali kad krenem birati šminku, to traje i traje. Je li vam se ikad dogodilo da prije puta mislite kako morate ponijeti skoro sve što posjedujete, a na kraju koristite minimum toga? Pritom mislim i na odjeću, obuću, šminku, njegu tijela itd. E pa meni se to dogodi svake godine i nikako da nešto naučim iz toga.

Ono što mi je ljeti super je taj minimum make up-a na licu i činjenica da je skoro sve dozvoljeno. Nitko vas neće čudno gledati stavite li zeleni ili ljubičasti eyeliner na kapak, a na usnice jarki ruž ili samo balzam. Ljeti su drugi kriteriji. ? Ja volim minimalizam kako bi koža mogla bolje disati. Prije odlaska napravim dobar peeling lica, nakon čega ide kvalitetna maska koju ostavim da djeluje preko noći i ujutro se samo umijem i stavim hidratantnu kremu. Sjećate se kako sam jednom prilikom napisala kako bez nanesenog rumenila ne bi nikad trebale izaći van pa makar samo išle do obližnje trgovine? E pa toga se držim i kad idem na plažu. Pola sata prije odlaska nanesem kremu sa zaštitnim faktorom (krenem s najvećim faktorom pa se spuštam kako odmiče ljeto, a koža se već priviknula), a nakon toga stavim rumenilo u par pokreta kistom. Na usnice obavezno balzam sa zaštitnim faktorom jer je i njih važno zaštititi. U biti je to to što se tiče njege lica za odlazak na plažu.

Ne zaboravite kosu! 

Jako ljetno sunce može dosta oštetiti i kosu. Vrući i vlažni uvjeti će uzrokovati jače znojenje glave. Međutim, to ne znači da ju je potrebno prati svaki dan jer svi znamo da to šteti kosi. Trebate ju zavezati kad se kupate kako se ne bi trebala prati svaki dan. Ukoliko se smoči, operite ju šamponom svoga djeteta. Oni su blagi i nježni prema vlasi. Najvažnije je da barem jednom tjedno stavite masku na kosu jer ce vam ju biti lakše raščešljavati. 

O kremama za sunčanje sam pisala prije 2 tjedna pa se neću ponavljati nego samo spomenuti kako je dobro svakih 10 dana napraviti piling cijelog tijela kako bi se regenerirala koža. Nakon toga nanesite svoj omiljeni balsam za kožu. Moj omiljeni godinama je L’occitane na bazi badema. Nema boljeg mirisa ljeti. Zaboravite na parfeme! Mozda samo neki nježni ljetni za večernju šetnju, ali tijekom dana ne. I uživajte na plaži sa svojom dječicom. Pokušajte uvijek pronaći malo vremena za sebe i neku meditaciju (najbolje na plaži rano ujutro kad još nema nikoga) i naravno plivanje. Tako ćete se riješiti nakupljenog stresa kojeg mi mame imamo na izvoz. I budite odvažne, kupite neko tirkizno sjenilo ili eyeliner pa s malo mašte, bronzera i uz pomoć You tube tutoriala kreirajte pravi “summer glow“.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar