VIKEND IZ SNOVA U SONNENTHERMAMA

Kada zamišljam idealan odmor s djecom, zamišljam ga bez pakiranja, bez natrpavanja dodacima za djecu, bez kuhanja i s puno maženja, smijanja i izležavanja. Ali, kako smo sve jako dobro uzpoznate kako izgleda “odmor” s djecom, ovakva sanjarenja najčešće ostanu samo sanjarenja. Osim ako imate idealno dijete koje nikada ne prolazi tantrume, koje vas uvijek pozorno sluša i koje nikada nije nervozno. Nakon ljetovanja od kojeg sam se poprilično umorila, ali koje nam je donijelo jako puno divnih uspomena i od kojih u konačnici uvijek pamtimo samo one lijepe stvari, odlučila sam odvesti svoju obitelj na još jedan odmor. Odmor koji će imati takvo značenje za nas dvoje, a djeca će uživati. 

Takav odmor, u ovom slučaju, podrazumijevao je putovanje preko granice. Naše prvo veliko putovanje. Odabir mjesta – da nije predaleko, da ima dovoljno aktivnosti za djecu, ali i za bebe, i da ne moram kuhati. Ime za to – Sonnentherme. Terme koje se nalaze u Austriji, zapravo na samoj granici s Mađarskom, u mjestu Lutzmannsburg.

Prva faza našeg putovanja bila je pakiranje. Ono što me posebno oduševilo je to što nisam morala nositi baš ništa za djecu. Osim odjeće, naravno. Kolica su nas čekala, igračke su nas čekale, obroci su nas čekali. Napokon sam doživjela što znači minimalističko pakiranje svih četvero u jedan kofer.

Samo putovanje bilo je izrazito ugodno, te smo kroz 4 sata vožnje i uz dva stajanja od 10ak minuta, došli u Lutzmannsburg. Pitoreskno malo mjestašce, sa svega 800tinjak stanovnika, kućama koje izazivaju sanjarenje, uređenim travnjacima, kao da smo upali u kakav obiteljski film. Kada smo prošli sve te divne kućice s još ljepšim okućnicama, pred nama se stvorio hotel Sonnenpark s orgomnim toboganom koji je najavljivao uzbuđenje i zabavu.

Od trenutka kada smo izašli iz auta, dočekalo nas je nasmiješeno osoblje, a bebu sam komotno mogla staviti na pod da sam puzanjem otkriva ljepote koje ga čekaju. Kolica su nas dočekala. Štoviše, jedna kolica za hotel i jedna kolica za van hotela. Za vrijeme prijave, Luka je već pronašao autić i krenuo u utrkivanje s drugom djecom. Puno djece, a nikakava buka. Ako koje dijete i zaplače, nema okretanja i onih pogleda od kojih se svakom roditelju diže kosa na glavi. Svi smo u istoj kaši. Samo je ovoga puta ta kaša puno slađa.

Da se sada ne bavim interijerom hotela, jer bih mogla pisati do u nedogled, bacit ću se na uzbudljiviji dio – terme. Nakon što smo se na brzinu obukli, spremili stvari, popili kavu i pojeli kolač koji nas je čekao, krenula je avantura. Hotel ima zaseban dio za bebe – Sunny Bunny Water World, nije spojen s termama, već je sastavni dio hotela. Ima vanjski i unutarnji dio, voda je savršeno topla i kupali smo se čak i vani. Tobogani za malene todlere prepune energije, dok ih mame i tate gledaju s ležaljki, zvuči bajkovito, zar ne? I je, bajkovito je. A terme… vjerujete li mi kada vam kažem da nismo sve uspijeli vidjeti? Speed world, fun world, sauna world, baby world i ogroman outdoor park. Kako bi sve to uopće stigli vidjeti za samo 3 dana?

Baby world je za malce poput Šimuna idealan, ima sadržaja i za ove veće, kao što je Luka. Tobogan, prskalice, i za bebe – vrtuljak. Fun world je za Luku savršen, dublji bazeni, veliki tobogani, bazenčići s šarenom rasvjetom za stimuliranje svih osjetila, bazen s valovima, rijeka… Možete li zamisliti oduševljenje svoje djece kada sve to otrkiju?

A speed world, to sam iskusila samo ja. Moj dragi je pričuvao djecu, dok sam se kao malo dijete zabavljala. Tri ogromna tobogana, ekstremno brza. Na vrh se ide liftom, birate hoćete li se spuštati s kolutom ili samo sjest. A ako želite, imate na izbor i kolutove za više vas, pa se grupno spuštate. Nekako mi se činilo da je moj Luka premalen za takav izazov, iako je jako puno mama upravo na te tobogane išlo, čak i s manjima.

Svi ovi izazovi podrazumijevaju da će malci biti ekstremno gladni i umorni nakon čitavog dana. Paket koji uključuje doručak-ručak-međuobrok-večeru, a od hrane ima svega, iskreno toliki je izbor da se vrlo lako u svega par dana dobije višak kila. Mi smo najviše uživali u kineskim i japanskim delicijama, što nije nimalo tipičan izbor hrane u jednim termamama. Sonnenpark je mislio i na najmanje, pa nude i kuhane kašice za bebe, a ako ste više tip od kupovnih kašica, čeka vas i to – Hippove kašice. Za one mame koje doje, kroz čitav hotel se protežu mjesta za dojenje s dovoljnom intimom i ugodom i za mamu i za bebu, a za one mame koje ne doje, čitavu noć je na raspolaganju mala kuhinja s izborom adaptiranog mlijka, kuhala za vodu, sterilizatora i grijača za bočice. Dakle, kao da ste kod kuće. Ono što mi se posebno svidjelo bila je sobica za bebe. Radi se o sobi sa svjetlosnim efektima, vodenim krevetom i nježnom glazbom. Moj Šimun je uživao otrkivati svim osjetilima što se nudi. Osim toga, u samim termama, za slučaj da vam se djetetu prispava, imate posebne sobe za spavanje.

Obzirom na velik izbor aktivosti, a htjeli smo sve isprobati, kako nam se klinci bude rano, mi smo rana jutra provodili vozeći bicikle kroz Lutzmannsburg. Zapravo, nismo vozili bicikl, već smo vozili mali autić na pedale i uživali u prohladnim i sunčanim jutrima kroz vinograde, voćnjake i tihe uličice ovog mjesta. A nakon toga bi čitav dan proveli na toboganima i bazenima s pauzama za spavanje.

Ono što vam ovaj hotel nudi je i babysitanje, mi ga nismo isprobali, ali puno roditelja je. Ostavili bi djecu u igraonici, a oni bi uživali u Sauna worldu. To je dio koji smo ostavili otkrivanje za idući put. Prije večere, uživali bi u vrtovima hotela s orgomnim izborom biciklica, trampolina, ljuljački i ležaljki za djecu. Ma što više reći, mi smo uživali, djeca isto, jedna divna avantura koju ćemo zasigurno ponoviti!

Sve informacije o hotelu i termama možete pronaći na Sonnenherme facebook i web stranici.