ILADO TRUDNIČKE OGRLICE

Predivne ILADO trudničke ogrlice dolaze ravno iz Pariza. Izrađene prema legendi drevnih Maja, one imaju zvečku koja se spušta do visine pupka i proizvodi zvuk koji umiruje nerođenu bebu. Kada se dijete rodi, novopečena majka i dalje nosi ogrlicu, a beba povezuje taj zvuk sa sigurnošću majčine utrobe.

Maje su ove ogrlice nazivale ogrlicama harmonije, a legenda kaže kako nježan, harmoničan zvuk poziva čuvara koji bdije nad majkom i nerođenom bebom.

Bebe počinju razvijati sluh oko petog mjeseca trudnoće i tada kreću sa zapažanjem vanjskog svijeta: otkucajima majčina srca, njezinog glasa i zvukova iz okoline. Ovo je idealan trenutak za uvođenje nježnih zvukova koji će pratiti razvoj bebe. Zvuk ILADO ogrlice je vrlo suptilan i diskretan, pokrenut ritmom svakodnevnih pokreta majčina tijela. Beba će ga kasnije povezati s ohrabrujućom prisutnošću majke i osjećajem sigurnosti koji proizlazi iz života u maternici. Neke majke i dalje nastavljaju originalnu majansku tradiciju, stavljajući privjesak preko kolica ili kolijevke.

Baš kao što vjenčani prsten simbolizira romantičnu predanost, ILADO majčinska ogrlica slavi još jedan jedinstveni trenutak u životu: dolazak bebe. Ona je komad nakita koji predstavlja jedinstvenu, univerzalnu vezu koja se sastoji od prvih trenutaka između majke i njezine bebe.

Pronađite svoju ILADO ogrlicu u dućanu Ne.Ne.Ne. na adresi Prilaz GjureDeželića 8.