PRVI ODLAZAK U KINO

Koje su vaše najdraže uspomene iz djetinjstva? Osobno ih imam puno, ali jedna od dražih bio je prvi odlazak u kino. Imala sam 7 godina, tata je kupio ulaznice za „Kralja lavova“ i odveo brata i mene. Sjećam se tog uzbuđenja, sjećam se točno kako sam se osjećala. Sjećam se tapkanja nogicama po kišnoj cesti,  znate ono tapkanje od uzbuđenja i iščekivanja. Sjećam se mirisa kokica. Tada nije bilo velikih pakiranja, dobili smo dvije male kutijice kokica i morali strpljivo čekati početak crtića kako bi navalili. To je bilo prije više od 20 godina. Ljubav prema kinu, nastavila se i kada sam prohodala s Ivanom. Čak imamo jednu kutiju prepunu kino ulaznica koje smo tijekom naših 13 godina skupili. Sjećam se, kada sam ostala trudna s Lukom, kako smo razmišljali, kako će to biti kada naše dijete prvi put odvedemo gledati crtić. Kakvo uzbuđenje za nas i za našeg malog dječaka.

Konačno, prošli mjesec, pokupili smo naše besplatne karte, koje su nas i brojne druge roditelje čekale 9 dana prije same izvedbe. Projekt Optima Telekom časti kinom cijelu obitelj. Idealna prilika da Luku prvi put odvedemo u kino.

Obzirom da on obožava Disney crtiće i koncentrirano može odgledati čitav crtić, znali smo da će mu ovo biti iskustvo koje će pamtiti. Tako je i bilo. Osjećaj velike dvorane, puno dječjih glasova, miris kokica i veliko platno, a mama i tata, odmah pored njega. Na početku sam u njemu vidjela sebe, prije 20 godina, ali puno uzbuđenijeg i puno nestrpljivijeg. Promatrati ga i vidjeti kako otkriva jedan novi svijet, stječe nova iskustva za nas je zaista dar. A tek prepričavanje nakon čitavog događaja. Danima smo slušali kako je bio u kinu, kako je bio veliki televizor i kako ja papao puno kokica. Idealan način kako provesti obiteljsko vrijeme zajedno i kako stvoriti nove uspomene.

Kao mamu, posebno me veseli vidjeti kako se obitelj promiče kao vrijednost, kako se potiče roditelje da su više sa svojom djecom, da zajedno otkrivaju i uče nove stvari. Prisutnost je nešto što već dugo vrijeme mantram po glavi. Zato sam sretna što imam priliku biti dijelom ove kampanje i samo mogu aplaudirati na ovoj inicijativi, jer se time omogućuje da i one obitelji kojima je veliki financijski izdatak otići u kino, da stvaraju svoje uspomene.

Vidimo se u subotu u Cinestar kinima u 16:30, ovaj put gledamo Orašara i četiri kraljevstva. Savršen uvod u blagdansko raspoloženje koje nas čeka. I ne zaboravite, Optima Telekom časti kinom cijelu obitelj svake druge subote u mjesecu, a svoje besplatne karte možete preuzeti 9 dana prije same projekcije.


SONJA @littlemisstwiggyblog

Supermama dvojice živahnih dječaka. Zagrepčanka dalmatinskih korijena, blogerica na www.littlemisstwiggy.com, pravnica, zaljubljenica u modu, šljokičasta i kreativna u duši, mama glasnog smijeha i vatrenog temperamenta, gurman koji voli kuhati, obožavateljica kave, bez slobodnog vremena.  Ovdje će dijelit s vama svoje avanture iz majčinskog života i savjete što obući izuzev pidžame i tajica.