BEZABU – ZEKO TJEŠILICA ZA NAJMLAĐE

Bezabu je obiteljski projekt u koji su uključeni svi članovi obitelji Miklec. Sve je počelo još dok je baka Liljana svojoj kćeri heklala i izrađivala odjeću i namještaj za lutke. U međuvremenu su ujo Andrija i mama Danijela odrasli i stigao je maleni Jakov. Za njega je baka izradila malenog heklanog zeca. On ga je dočekao u krevetiću po izlasku iz rodilišta. Jakov danas ima dvije i pol godine i svog zeca nosi sa sobom posvuda, a mama je baku potaknula da počne raditi zekane i za drugu djecu.


Zekani su zamišljeni kao igračke od rođenja do škole. U današnjem konzumerizmu, ovako nešto je vrijednost koja je nas oduševila. Ručno heklani zečevi namijenjeni su bebama od njihova rođenja. Svojom teksturom pružaju sigurnost i utjehu. Duguljaste uši pružaju dobru masažu upaljenim desnima kod novorođenčadi. Izvezene oči, nos i uči bebama su zanimljiv kontrast te ih pokušavaju dohvatiti rukama. Odjeća zeca se može skidati i uskoro će u ponudu doći i  kolekcija odjeće što će sigurno biti zanimljivo većoj djeci. Ideja je da zec bude uz dijete od rođenja i da ga prati u svim fazama odrastanja.

Velika je prednost  što se zec može prati u perilici rublja jer je napravljen od pamučnog konca te ima antialergenu ispunu, a svi su dijelovi šivani te nema opasnosti za tek rođene bebe.

Zec BezaBu je okvirne visine 23 cm i raspona ruku 15 cm. Trenutno se mogu naručiti zečevi u dvije varijante odjeće koja se skida. Hlačice za zeca dječaka i haljina za zeca djevojčicu. Zečica Divna u haljini mentol boje, zečica Mila u roza haljinici te zečevi Hrabri, Jaki i Slatki u svijetloplavoj, tamnoplavoj i bijeloj boji.

Zašto pokloniti svom djetetu BezaBu?

Bezabu je istovremeno  unikat, od prirodnih materijala, spoj tradicije i modernoga, didaktički oblikovan, tješilica s mekanim repićem koji oponaša unutrašnjost maternice svojim resicama, grickalica za upaljene desni,  lutka kojoj se može skidati i oblačiti odjeća.

Kao takav predivan je poklon, a posebna pažnja posvećena je pakiranju. Dolazi u bijeloj kutiji veličine 25 x 18 x 15 cm te je umotan u mašne. Prije pakiranja zec se posebno čisti te dolazi bebama koje ga odmah mogu koristiti. Uz svakog zekana stiže njegova dekica na kojoj je ručno izvezeno ime BezaBu te osobna karta zeca i njegova zečja priča.

Trenutno se zekani mogu vidjeti na Facebook BezaBu i Instagram stranici @bezabu.hr, a uskoro će se moći pronaći i u specijaliziranim handcraft trgovinama.