WANDERLUST EVENTS: OD SNOVA DO USPJEHA

Marina i Marija odlučile su slijediti svoje snove te su se prije otprilike dvije godine hrabro i s puno strasti odvažile zaploviti poduzetničkim vodama. O počecima njihove agencije Wanderlust Events već ste imali priliku čitati na našem portalu, a ovaj put poželjele smo saznati je li se njihov trud zaista i isplatio. U moru negativnih vijesti, drago nam je što danas možemo prenijeti i ovakve pozitivne i inspirativne priče.

Marina i Marija, što se sve promijenilo i dogodilo od našeg zadnjeg intervjua? Zapravo se jako malo toga promijenilo, a puno dogodilo. Možemo reći da se malo toga promijenilo jer smo od prvog dana krenule punom snagom i imale smo izvrsnu prvu godinu a druga je bila izvan svih očekivanja i ciljeva koje smo si postavile. I dalje imamo isti cilj, to su sretni i zadovoljni klijenti, otvorenost i osobni pristup, kreativni programi koji nas izdvajaju, personalizacija i autentičnost. Sve to rezultiralo je time da imamo stalne klijente a novi dolaze preko preporuke. Jako smo ponosne i na prvi ugovor o ekskluzivnoj suradnji koji smo potpisale na godinu dana s jednom IT firmom te smo time odabrane kao agencija koja će raditi na svim njihovim projektima.

Kako biste opisale proteklu radnu godinu ukratko? Kojim vas je lekcijama naučila? Užurbana, jako zanimljiva i prepuna zanimljivih projekata. Bilo je tu team buildinga, konferencija, evenat-a ali i 2 vjenčanja koja inače ne organiziriramo ali se radilo o nama bliskim osobama i to su bili više event-i nego klasična vjenčanja pa smo se s veseljem primile organizacije. Tu je još bilo i poslovno putovanje u Dansku i Švedsku gdje smo ostvarile kontakt s nekoliko agencija te suorganizacija Women in Data Science, globalne jednodnevne konferencije osnovane na Stanfordu čiji je cilj širiti znanje o najnovijim tehnologijama i istraživanjima u Data Scienceu. A naučila nas je da je jedini ispravan put u ovom poslu ostati dostojan sebi i svom načinu rada.

Najdraža suradnja koju ste do sada ostvarile? Prave smo sretnice po pitanju projekata koje radimo i klijenata s kojima surađujemo, svi su divni i čast nam je surađivati sa svima njima. Ono što je na nas ostavilo velik trag, kako poslovno, tako i privatno, je suradnja koja je prerasla u prijateljstvo s Teom Zavacki poznatijom kao TeaTime. Od intervjua na njezinom blogu, organizacije njezine svadbe do interne radionice za Wanderlust kojom smo došle do nekih novih ideja i razvoja nove usluge koja će zasigurno će biti dodatni WOW faktor team building programima. Tea je predivna osoba i puno toga smo naučile od nje u protekloj godini.

Kao u svakom poslu pretpostavljam da i kod vas ponekad dođe do laganog pada motivacije ili inspiracije. Što radite u tim trenutcima? Naravno da dođe, bilo bi čudno da kažemo da ne dolazi. Tada smo jedna drugoj najveća podrška. Super je što nemamo fiksno radno vrijeme pa si ponekad možemo dopustiti da jedan dan jednostavno preskočimo ili da usred radnog vremena napravimo kolač, igramo se s klincima, odemo na kavu, jednostavno prošetamo, napunimo baterije i krenemo dalje. Ali nama je ovaj posao zaista i životni poziv i unatoč ponekad stresnim i napornim razdobljima naš obiteljski život je ispunjen. A kada ti je sve posloženo pad motivacije i inspiracije se zaista rijetko događa.

Gledajući unatrag postoji li nešto što biste promijenile ili drugačije napravile? Da smo pokrenule Wanderlust Events i ranije.  U programima koje radimo, a najčešće su to programi posebno kreirani za svakog klijenta (i nikad prije u tom istom obliku nisu bili odrađeni), neke stvari bi ponekad napravile drugačije nego što je inicijalno zamišljeno, ali to su često sitnice koje ne primijeti nitko osim nas. Te sitnice nas uče kako biti bolje.

Vaš je team ove godine dobio i pojačanje, Marija čestitamo ti na prinovi. Kako se snalaziš u ulozi majke dvoje djece, radiš li istim tempom ili si usporila? Hvala. Malo sam usporila, Maša se rodila točno tjedan dana nakon što sam odradila zadnji event u 2018. godini pa je bilo vrijeme za mali odmor. Imam sreće što je jako dobra beba, pa se stignem posvetiti Mateju (3,5 god) a i odgovoriti na poneki mail. Hvala Marini na razumijevanju i što me pokušava usporiti, ali teško je to kad po prirodi nemaš mira. Obožavam svoj posao pa nije teško raditi. Izlizana rečenica, ali u mom slučaju istinita.

Marina imaš li ti u planu proširenje obitelji? Naravno. Ja sam imala veoma rizičan porod koji je završio hitnim carskim rezom pa uz veliku želju postoji i veliki strah. Nismo si zadali neki određeni rok ili točno razdoblje, kada bude vrijeme doći će još jedno pojačanje.

Kako se vaš odnos promijenio kroz posao? Jeste li ikad imale nesuglasica ili uvijek odlično funkcionirate? Od kolegica smo postale jako dobre prijateljice pa i poslovne partnerice, za nas se to pokazalo kao odličan put i dobitna kombinacija. Slično razmišljamo i imamo isti pogled na ovaj posao pa do nesuglasica ne dolazi, barem nije za sada.

Kakvi su planovi za Wanderlust Events u 2019. godini?

Planovi su nam vrlo jasni: Nastaviti istim tempom na domaćem tržištu, proširiti se na inozemnom tržištu, proširiti mrežu partnera, konstantno usavršavanje i praćenje trendovova te implementacija Wanderlust programa/radionica u team buildinge.

www.wanderlustevents.hr