SASTOJCI
1kg Purex otkošteni pileći ili pureći batak-zabatak
4 mlada luka
4 češnja češnjaka
1 puna žlica ghee maslaca
3 žlice soja sosa
1 žličica senfa
4 žlice javorovog sirupa
3 žlice kečapa
1 žlica reduciranog aceta balsamica
1 žličica suhog origana
1l vode
Meso pregledajte od sitnih kosti, zatim stavite u lonac skupa sa svim sastojcima s popisa, pa stavite zakuhati. Kada je tekućina zavrijala, smanjite vatru na lagano i kuhajte meso oko 3-4 sata. Tekućina se mora izreducirati barem do pola, a poželjno je i do 1/3 lonca. Zatim meso prebacite u zasebnu posudu, odstranite kožu, a ostatak rastrgajte vilicom ili prstima. Preostalu tekućinu obradite štapnim mikserom da dobijete kremasti umak koji ćete promiješati s natrganim mesom. Servirajte u tortilji s puno povrća i guacamole umakom sa slanim sirom i ljutikom.
Nastasja Chiara Petrić je profesionalni chef i majka koja promovira kvalitetniju prehranu za djecu (i odrasle), te redovito svoje recepte i savjete dijeli na društvenim mrežama i webu Chiarin tanjurić. Kuharsku karijeru započela je u hvarskom restoranu diVino nakon što je sudjelovala u prvoj sezoni Masterchefa dok je studirala na Učiteljskom fakultetu. Iskustvo je stjecala u zagrebačkim restoranima Prasac i Bistro Apetit, te je dodatno završila školu za kuhara i slastičara, a i članica je Hrvatskog akademskog centra za primijenjeni nutricionizam. Osim bloga, ima i redovnu kolumnu u gastro časopisu Dobra hrana. Snimila je emisiju za slastice “Slatki Božić”, a svakog tjedna možete pogledati i njene video recepte u DM emisiji Bebeceda. Uz sve to, sa suprugom je otvorila konzultacijski obrt za gastronomiju, te se redovito bavi osmišljavanjem jelovnika i deserata za restorane. Radila je na nekoliko kuharica, a uskoro planira objaviti i svoju prvu posvećenu boljoj dječjoj prehrani. Također održava kuharske radionice za djecu, roditelje i gurmane.