autorica popularnog Hrkala, Mrljeka i Prljeka otvorila Kuću od priča

Zagreb je dobio Kuću od priča, jedinstveno mjesto koje okuplja male kreativce koji vole smišljati, pripovijedati i pisati priče, ali i djecu koja zbog određenih teškoća ili snažnog otpora, ne uspijevaju izraziti svoje misli onako kako bi htjeli.

Programi Jelene Pervan djecu potiču na kritičko promišljanje vlastitih i tuđih ideja te im omogućuju da na poznate situacije pogledaju iz druge perspektive i na taj način, „hodajući u cipelama“ svojih likova, pronalaze rješenja za vlastite izazove u životu.

Dječja spisateljica i novinarka Jelena Pervan iza sebe ima 11 objavljenih knjiga za djecu i niz održanih književnih radionica u knjižnicama, školama i vrtićima diljem Hrvatske. Posebnu su popularnost među djecom stekle njezine serije slikovnica o medvjediću Hrkalu te šašavim bakterijama Mrljeku i Prljeku, a osim u knjižnicama, Jelena je čest gost u rehabilitacijskim centrima s obzirom da se dodatno educirala za rad s djecom s teškoćama u razvoju s kojima provodi programe senzoričkog pričanja priča. Ujedno, svojim radom doprinijela je razvoju Udruge CRVENI NOSOVI klaunovi doktori gdje je radila kao asistent na programu za djecu s teškoćama u razvoju te suradnik u odnosima s javnošću.

„Kuća od priča dom je sve djece koja obožavaju slušati i stvarati priče, ali i one djece koja se sa slovima bore i ne uspijevaju izraziti predivne ideje koje nose u sebi.“

Programi za školarce, predškolce i djecu s teškoćama u razvoju

Nakon pomnog osluškivanja djece, roditelja i učitelja, odlučila je otvoriti Kuću od priča:
Pisanje i čitanje nepopularne su aktivnosti, djeca pokazuju otpor, lektira ih ne zadovoljava, školsko gradivo je veliko, a mjesta za improvizaciju i kreativnost je malo. Djeca žele novu perspektivu, opuštenu atmosferu, prostor za slobodno izražavanje i stvaralaštvo koje se ne vrednuje ocjenama već unutarnjim zadovoljstvom. Moja je misija ohrabriti ih da pronađu svoj glas i pomoći im da raspršene ideje pretoče u zanimljive tekstove kojima će se ponositi.„ -objašnjava Jelena Pervan

Kuća od priča nudi nekoliko vrsta redovnih programa od kojih valja istaknuti program kreativnog pisanja za školarce Ups! Upao sam u priču, kreativni program za predškolce Pričanac te jedinstveni program senzoričkog pripovijedanja za djecu s teškoćama u razvoju Leti, leti priča.

Osim redovnih programa, djeca će u Kući od priča moći sudjelovati u povremenim tematskim radionicama kreativnog pisanja, pričaonicama te sličnim iskustvenim radionicama koji slave ljepotu i vrijednost priča u životima djece.

*Za sve dodatne informacije o programima zavirite na
https://kucaodprica.com/
ili na
FB: https://www.facebook.com/kucaodprica/
IG: @kucaodprica

**Objavljene knjige za djecu Jelene Pervan:
Pjegava Iva
Brbljava Iva
Hrkalo
Doktor Crveni Nos
Hrkalo i Kamilica
Hrkalo i Drijemalo
Čarapica Pričalica
Mrljek i Prljek mućkaju bljakavi napitak
Mrljek i Prljek na smrdljivom putovanju
Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan
Tonka će sutra