OPUŠTAJUĆI VIKEND ZA TRUDNICE I MAME

Reciklirano imanje u Vukomeriću 1. i 2. lipnja postat će oaza gdje se trudnice i mame mogu družiti, naučiti nešto novo i najviše od svega – opustiti se u šumskom okruženju.

Mama nurture – njegujući vikend za trudnice i mame je događanje osmišljeno kao dva cjelodnevna druženja, a za trudnice i mame predviđene su edukativne radionice, opuštajuće i zabavne aktivnosti poput joge i oslikavanja trbuha.

Ideja je bila za žene stvoriti sigurno mjesto gdje mogu podijeliti svoja iskustva. Nedostaje mjesta gdje se trudnoća i majčinstvo mogu na neki način proslaviti, a žene ohrabriti za sve što slijedi”, rekle su organizatorice. Jasmina Brković, Jela Ravnjak (Lele, https://www.lele.hr   ) i Kristina Vidaković (ZIVIA studio, http://ziviastudio.com/hr/ ) su doule i porođajne edukatorice koje su svoju strast prema svijetu poroda i majčinstva spojile s ljubavi prema prirodi, dobroj hrani i ispunjujućim druženjima.

Idilično ladanje, fina hrana i svjež zrak

Cilj je da žene odu pune pozitivne energije, veseleći se porodu i majčinstvu. Ova dva cjelodnevna druženja pomoći će vam da budete u serotoninskom oblaku (da, druženje s prijateljicama izlučuje serotonin kod žena i tako smanjuje stres).

Ovisno o tome jesu li trudnice ili nove mame, polaznice će sudjelovati na radionici pripreme za porod, predavanju o promjenama u majčinstvu, naučiti tehnike disanja i opuštanja te dobiti priliku razmijeniti iskustva s drugim ženama. Trudnice i mame će se moći razgibati uz prenatal, postnatal jogu ili u šetnji kroz šumu. Organizirano je oslikavanje trbuha i fotografiranje za uspomenu, a moguće su i predbilježbe za akupunkturu ili shiatsu tretman. Za kraj je predviđeno osvještavanje i otpuštanje strahova s terapeutkinjom Petrom Brzović.

Za detaljan raspored i prijave posjetite web (https://www.lele.hr/mama-nurture ) ili Facebook događanje (https://www.facebook.com/events/800442296993629/ ).