ovo je priča o dva posebna biciklića

Ovo je priča o dva biciklića. Ti biciklići se zovu Woom. Imaju 3 godine. Jedan je jarke boje poput sunca, vedar i nasmijan baš kao i njegov vlasnik Luka, a drugi je boje mora i neba, za hrabrog i neustrašivog dječaka Stefija. Woom biciklići su se jednog dana dogurali do naših dječaka i na njihov veliki 4-ti rođendan izmamili najveće osmijehe. Ali znate one osmijehe s dodatnim oprezom. Jer, ovi biciklići su za velike dječake.


A sada za ozbiljno. Martina i ja smo se odlučile „upgrade-at“ balance bicikliće naših dječaka i uvesti ih u svijet onog ozbiljnijeg djetinjstva koje podsjeća na vožnje biciklića po kvartu, na užarenom betonu, u kratkim hlačicama, s toplim vjetrom u kosi. Čoporativne vožnje i vječna natjecanja tko je spretniji i brži.

Obje smo znale da će proces prihvaćanja biciklića s pedalama i to bez pomoćnih kotača biti svakako izazov.

Komunicirajući s vama, našim dragim čitateljicama, ohrabrile smo se i krenule u tu avanturu. Jer, rekle ste nam da su vaša djeca savladala vožnju bicikla u 10 minuta. Koliko je ta avantura uspješna kod nas, još ćemo saznati, jer naša dva dječaka igraju na sigurno i zapravo voze bicikliće, pod uvjetom da osjete naš dlan na svojim leđima. Polako i hrabro.

Zašto smo odabrale Woom bicikliće?

Prvenstveno jer su lagani. Težine su 5.4kg. Na taj način naši klinci ne osjećaju težinu i automatski se osjećaju sigurniji u sebe, strah je manje prisutan jer je jednostavnije balansirati lakšim biciklićem.

Nemaju pomoćne kotače, jer istraživanja kažu kako djeca brže savladavaju vožnju bicikla bez pomoćnih kotača ili jednostavno ova druga varijanta – ako se naviknu na pomoćne kotače, teško ih se uvjeri da su sposobni voziti biciklić i bez njih.

Imaju prednju i stražnju kočnicu, a ručice koje se moraju pritom stisnuti, različite su boje. To je iz razloga da djeca jasno raspoznaju da je zelena ručica prednja kočnica, a crna je stražnja. Olakšavamo im time proces dok ne nauče lijevu i desnu stranu, a za to će im trebati još vremena ako će biti kao i njihove mame s dvije desne / dvije lijeve strane 😊

Osim toga, woom biciklić ima i silikonsku gumicu koja drži prednje kormilo da se ne okrene za 180 stupnjeva.

Napisale smo kako naš žuti i plavi biciklić ima 3 godine. Točnije, ovi bicikli imaju nekoliko brojeva zavisno o visini i godinama vaše djece. Tako imate neodoljive woom 1 bicikle, to su famozni balance bike, divnog dizajna i kvalitete, a nadalje se brojevi rastežu sve do 6. Mi smo odabrale broj 3 za uzrast od 4 – 6 godina. Boje biciklića su jarke – žuta, plava, zelena, crvena i ljubičasta.

Naša avantura se nastavlja, a na našim storijima i profilima pratite kako se dvije supermame ohrabruju da puste svoje dječake da odrastu.

A posebno nas veseli što smo dobile videiće nekih od vas koje su potaknute našim dojmovima woom biciklića i same svojoj djeci kupile iste, pa nam šaljete videiće vaših mladunaca koji su provozali, za razliku od naših, u roku od par minuta.

Sretno nam bilo!

Woom biciklići i Nutcase kacige dostupni su u Andrews Baby Company