supermame u borbi protiv šmrkavog nosića

Iako nas je ljetno vrijeme ove godine dosta dugo počastilo, pa smo mogli čak do nedavno mirno šetati u kratkim rukavima, ta sreća došla je svojem kraju i ugodne jaknice zamijenile su kabanice, šareni kišobrani, topli šalovi i … šmrkavi nosići… Popričale smo sa supermamom Slađanom i Sonjom o onoj najmržoj temi svake mame – prehlade i kako čiste nosiće svojim klincima. Osim toga, otkrile su nam koji im proizvodi olakšavaju u tome.

SONJA: Mislim da je must have proizvod koji svaka mama ima kod kuće – fiziološka otopina. Od ispiranja krmeljavog oka pa sve do čišćenja nosića, nema za što se ne koristi.

Čišćenje nosića, svakako je nešto što iziskuje popriličnu fizičku, a i psihičku snagu kod roditelja, pa su sve moguće praktične stvari kojima se ta radnja može olakšati – dobrodošle.

Koliko god volim jesen, a pogotovo zimski ugođaj, s druge strane, kako imam vrtičarce, našu divnu dječju sobicu i onaj slatki stolić pored, ne krase igračke već čitava artiljerija za čišćenje nosa. Inhalator, aspirator i ona užasna litrenka fiziološke otopine sa zabodenom iglom i špricom.

Uhvatiti urlajućeg todlera i zadržati ga na mjestu dok izvučem špricom fiziološku, zahtjeva Bondove manevre, stoga zahvaljujem inovativnim ljudima koji su osmislili ampulice fiziološke otopine koje svojim izgledom djeluju kao igračka, pa se malci čak i zabave mučkajući ampulice dok ja brzopotezno istisnem sadržaj u nos.

Osim toga, Niveine ampulice su nas posebno razveselile kada smo išli na putovanja, jer zauzimaju minimalno mjesta, za razliku od gore spomenute litrenke, a između ostalog, ne moram vam niti spominjati koliko puta mi se izlila fiziološka po koferu, što je nemoguće s Niveinim ampulicama. Dakle, praktičnost je prijatelj svake mame.

Sjećam se onog perioda kada je sastavni dio svake moje torbice bio mali parfem i ruž za usne… Danas to su dudice, vlažne maramice i Niveine ampule za ispiranje nosića. Ah, to je život nas roditelja.

SLAĐANA: Jako volimo jesen i ovo razdoblje pred Božić. Lijepo je opet se ušuškati pod dekicu i uživati u čarima hladnijih dana, dugim šetnjama i šuškanju lišća pod nogama. Manje nam je drago kod jeseni to što sa sobom nosi i češće prehlade, od kojih, vjerujem, tek rijetki ostaju pošteđeni.

Našem Leonu svaki dan redovito čistim nosić, a prije spavanja obavezno ispirem s fiziološkom otopinom i nakon toga aspiratorom izvlačimo sadržaj. To znači da svaki dan ide jedna dobra doza negodovanja (ili više njih ukoliko je prehlađen).

Ne voli kad se približim njegovom nosiću i čim shvati da će se to odvijati počne se bacati na sve strane pa to više nalikuje ukroćivanju divlje zvijeri.

Od nedavno koristimo Nivea baby ampulice s fiziološkom otopinom i iznenadilo me da ih Leon sam stavlja u nosić. Gdje bi bio kraj mojoj sreći da ih još zna i istisnuti. Kod ovih ampulica mi je super što svuda idu s nama, pa smo uvijek spremni u slučaju začepljenog nosića. Tako da draga jeseni, ne možeš nam ništa 😊, imamo i mi svoje trikove.