papirnate zvijezde – ukrasi koje možete izraditi i s djecom

Polako smo ušli u posljednji mjesec u godini. Mjesec koji sjaji drugačijim sjajem i odiše posebnim raspoloženjem. Katkada nam razdoblje pripreme za nadolazeće blagdane zna biti stresno jer je popraćeno većom potrošnjom i vremenskim rokovima. No, valja zapamtiti kako je čar upravo u jednostavnosti i iskrenoj posvećenosti svojim najmilijima, kako za blagdane tako i za vrijeme priprema.

U nastavku vam donosim tutorijal koji nas je zabavio prošli vikend. Papirnate zvijezde koje smo izradili s djecom, osim što je urodio efektnim ukrasima, unio je i zabavu u naš dom. Svima koji se još nisu pozabavili izradom ovih ukrasa, svakako preporučujem jer im nećete odoljeti!

Prilikom odabira papira budite maštoviti. Odaberite razne uzorke i vrste. Tome mogu poslužiti ostaci tapeta, papira za zamatanje, listovi časopisa, kolaž papiri iz dječjih likovnih mapa i sl. Prepustite mašti na volju i poigrajte se kombinacijama!

Postupak

Izrežite dva komada papira jednakih dimenzija. Pritom obratite pažnju da vam papir bude dužinom barem dvostruko veći od širine kako bi vam zvijezde bile bogatije.

 

Položite jedan komad papira na drugi i radite lepezu. Ne trebate se zamarati jesu li presavijene istim širinama jer se različitosti neće primijetiti.

Kada ste izradili lepezu od oba komada papira, odvojite lepeze i položite ih jednu na drugu.

Na sredini lepeze pričvrstite tankim užetom ili koncem, te izrežite gornji i donji rub kako je prikazano na slici. Ukoliko rubove režete ukoso, dobiti ćete oblik zvijezde dok će rezanje u polukrug rezultirati oblikom cvjetova.

Opcionalno možete izrezati i trokutiće u središtima lepeze. Time ćete dobiti čipkasti izgled papirnate zvijezde.

Odvojite rubove i raširite zvijezdu od jednog dijela papira prema drugome. Zalijepite ljepilom za papir ili vrućim ljepilom.

Vaša zvijezda je gotova! Na vrhu odabranog kraka probušite rupicu kroz koju ćete provući konac ili ukrasnu traku čime ćete zvijezdu privezati na željeno mjesto.

Izradite razne veličine koje možete i lijepiti jednu na drugu.

Nadam se kako vam je ovaj tutorijal pomogao u ideji više kako bez velike potrošnje i uz zajedničko vrijeme i druženje izraditi prekrasne ukrase za vaš dom.

Nježna i samozatajna supermama, blogerica. Ljubiteljica magičnih kadrova koji čine posebnim njezine kvadratiće sreće na društvenoj mreži Instagram. Pokušava istaknuti ljepotu u svakodnevici i jednostavnim, malim stvarima.