još samo 1 dan i kreće ”new year new me” bulls**t”

Drage žene, majke, kraljice,

uskoro kreće postblagdanski detox. Jeste psihički spremne? Sa prejedanja čokoladom prelazimo na ispijanje zelenih čajeva, a s izležavanja na kauču na opake treninge aerobika ili pilatesa. Hrabrije biraju teretanu. Pripreme za ljeto su na vratima, neće se kile same skinut. Ajmo, još samo 8 ponavljanja.

Is it just me, ili se mi žene uvijek i stalno na nešto spremamo? Spremamo se za Božić od kraja ljeta. Sve mora biti cici mici i svi moraju biti zadovoljni, što poklonima, što hranom, što društvom i aktivnostima. Onda nam dolazi Nova, pa moramo biti skockane i lijepe, a kuća kao s reklame Ferrero Rocher-a, a naše slike na Instagramu savršene. Onda okrećemo stranicu, sve loše odluke puštamo u staroj i donosimo more novih koje već za Valentinovo padaju u zaborav.

Da, to smo mi, žene: imamo previše posla, previše obaveza, previše želja, previše ambicija i premalo vremena.

Ja ću staru 2019. godinu pamtiti zauvijek. Rodila sam našu Lavicu u lipnju i od tog dana moj se svijet preokrenuo. Dobila sam najčišću ljubav, najiskreniju sreću i najteži posao na dar. Leona me je puno promijenila, i zbog nje, ali i zbog sebe, odlučila sam smanjiti svoja očekivanja i uživati u malim stvarima.

Skromno vam donosim svoje New Year’s resolutions:

  1. Odlučila sam da ću se manje bojati. ”Puše bura, neću vani da se ne prehladi. Puže i lupila je glavom u pod, trebam li na hitnu? Pala joj je igračka na čelo, crveni se, što da radim? Nije kakala dan i po, trebam li joj ponuditi krušku? Kihnula je, brzo po inhalator!” 2020. više ću slušati svoju intuiciju (koja se do sada pokazala dobra), manje ću se opterećivati i manje ću paničariti.
  2. Vrijeme s bebom maksimalno ću iskoristiti vani na zraku, u prirodi. Ona obožava izlaziti pa ćemo zajedno loviti svaku sunčanu zraku 2020.
  3. Kako se kroz tjedan dana vraćam na posao, odlučila sam da ću se manje opterećivati prašinom, podovima, kuhinjom i ostalim kućanskim poslovima. Nije potrebno svakog dana generalno čistiti stan, dovoljno je da nije prljavo, a srećom imam svog rob(ot)-a koji usisava i pere podove pa mi je taj dio uvelike olakšan.
  4. Novce ću trošiti na bitne stvari – na putovanja. Dragi mužu, ti štedi, ja ću trošiti. Jednom se živi.
  5. Obilježit ću sve važne trenutke slikama, i njima ću ukrastiti zidove našeg stana. Rekli bi u Danskoj #hygge – nek je meni ugodno i toplo u mom domu. Sterilne nek budu bolnice.

Moja lista završava tu. Neću se zdravije hraniti, neću više vježbati, neću lagati da ću pronalaziti više vremena za sebe. Nemam vremena. Pomirila sam se s tom činjenicom. Jedino što još mogu dodati je da ću nastaviti pisati blog, sigurna sam da tema u 2020. neće nedostajati.

Svima vam želim puno zdravlja, osmijeha i sreće! Manje se opterećujte, više uživajte. Manje ”žugajte”, više ljubite. Čitamo se dogodine.

ELENA Mama male Lavice, supruga jednog IT-evca i profesorica u čizmama marketingaša. U slobodno vrijeme (iliti kad beba spava) pišem upravo o nama na blogu Šefica https://sefica.home.blog/