zdravi slatkiš od banane…i klinci ga obožavaju!

Supermama Katarina s nama je podijelila jedan jednostavan, brzi i zdravi recept u kojem mogu uživati i veliki i mali. Uključite i vašu djecu u pripremu!

postupak

Narezati banane na kolutiće i premazati maslacem od kikirikija (ili nekim drugim po izboru). Staviti kratko (3-5min) u zamrzivač da se stisne.

Od zaleđenih malina/šumskog voća, 1 zličice chia sjemenki i 1 žlice meda/agavinog sirupa kratko skuhati pekmez ili koristiti neki drugi po izboru.

Preko svake ploške banane i kikirikija staviti malo pekmeza i vratiti u zamrzivač na par minuta.

Otopiti malo tamne čokolade uz dodatak 1 žličice kokosovog ulja te preliti preko banana. Vratiti u zamrzivač na par minuta da se stisne.

Ukoliko ih nećete sve odmah pojesti, možete ih čuvati u plastičnoj posudi u zamrzivaču te prije posluživanja izvaditi par minuta na sobnu temperaturu.

Odlična su zamjena za sladoled!

KATARINA @kate_homecooking 

Mama 2 i pol godišnjeg znatiželjnog dječaka. U ozbiljno vrijeme project managerica u IT firmi. U onom neozbiljnom ostatku, uživam u malim svakodnevnim stvarima i avanturama s dečkima. Jedna od tih je i amatersko kuhanje u kojem svi zajedno radimo jela koja volimo s malo zdravijim twistom i u skladu sa sezonskim namirnicama. Veliki sam zaljubljenik u zajedničke vikend obroke s našom obitelji i prijateljima, a jedan od najdražih mi je kad ih sve ugostimo na nedjeljnom doručku.